Gunnar Hvarnes ny manager for De norske kokkelandslagene

+
NKLs nye manager har allerede tenkt mye på De norske kokkelandslagene og hvordan han ønsker å lede dem fremover.

En av Norges mest meritterte konkurransekokker og coacher blir manager for De norske kokkelandslagene fra 1. januar 2021.

Gunnar Hvarnes sin gjeninntreden på kokkelandslagene høsten 2019 var en sterkt medvirkende årsak til at Norge ble «Winner over all» og vant gull i kokke-OL i februar 2020. Gunnar tok med seg sin erfaring fra 26 kokkekonkurranser, kompetanse og kunnskap, og ledet kokkelandslagene til den beste versjonen av seg selv under IKA Culinary Olympics i Stuttgart.

NKL ser fremover og er glade for at Gunnar Hvarnes blir manager for alle de norske kokkelandslagene de neste årene. De norske kokkelandslagene skal i denne perioden delta i mesterskapene VM 2022 og OL 2024.

Inspirasjon

Gunnar Hvarnes (43) fra Hvarnes-bygden i Lågendalen utenfor Larvik ble tidlig i ungdomsårene inspirert og påvirket av gode mattradisjoner.

– Mine besteforeldre gjorde meg interessert i matlaging, for hos dem var det alltid full oppdekking, alt på bordet var hjemmelaget og håndlaget mat, forteller kokkelandslagenes nye manager til NKL.

Karriere

Kort tid etter læretiden ble Gunnar Hvarnes kjøkkensjef for Bølgen og Moi 22 år gammel. Siden har han jobbet på flere gode restauranter og Gastronomisk Institutt. Siden 2011 har han vært eier og driver av Chef Hvarnes. Enkeltmannsforetaket kombinerer utøvelsen av kokkyrket med konsulentoppdrag, coachoppdrag og andre matrelaterte aktiviteter.

De norske kokkelandslagene

De norke kokkelandslagene har i mange år vært en av Gunnars konkurransearenaer. Han var selv med på kokkelandslaget fra 2004 til 2008. Frem til kokke-OL 2020 var Gunnar Hvarnes den siste norske kapteinen, sammen med sin manager, mentor og gode venn Sven Erik Renaa, som hadde vunnet OL-gull.

Da Gunnar tok utfordringen og ble De norske kokkelandslagenes coach før kokke-OL, var det mange som straks ble nysgjerrige og spente på hvilke resultater det ville føre til.

– Kokkelandslagene hadde forberedt seg i lang tid da jeg kom inn som coach i september 2019. Min oppgave var å se til at hver og en på laget ble løftet frem på best mulig måte, slik at den enkelte og laget presterer litt mer en forventet, fortalte Gunnar til NKL rett før avreisen til IKA Culinary Olympics i februar 2020.

Resultater skaper forventninger

NKLs nye manager har allerede tenkt mye på De norske kokkelandslagene og hvordan han ønsker å lede dem fremover. Gunnar Hvarnes sin plan er å fortsette på det sporet han valgte før kokke-OL 2020; videreutvikle sin strategi, rendyrke norske råvarer og de norske råvarenes kvaliteter, og la alle tre kokkelandslagene utvikle seg til den beste versjonen av seg selv.

Manageren legger ikke skjul på at han gleder seg til oppgaven, og han sier det er en ære å gå i «landslagsjakken». – Det er her jeg kommer fra, sier han.

Rekruttering til De norske kokkelandslagene

– Det blir utrolig viktig å velge riktige kokker til de tre norske kokkelandslagene. Når lagene skal formes, vil NKL satse på unge fremoverlente kokker, ispedd litt kontinuitet og erfaring på alle områder i lagene.

– Kokkene må gjerne ha en tydelig personlighet, den enkelte kokken må gjerne ha et ego og selvtillit, men kokkene må være i stand til å tilpasse seg og utfylle hverandre faglig i et lag. Kokkene kan gjerne ha ulik bakgrunn, slik at lagene blir besatt med kvaliteter som styrker lagenes muligheter til å bli den beste versjonen av seg selv, sier en engasjert manager til NKL.

– Kokkene som vil være på De norske kokkelandslagene må utfordre seg selv, utfordre de etablerte landslagskokkene og se på det som en ære å bære De norske kokkelandslagenes kokkejakke i VM 2022 og OL i 2024, avslutter manager Gunnar Hvarnes.

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE