Stifelsen Bocuse d'Or Norge skifter navn til Stiftelsen Norsk Gastronomi

+
Illustrasjonsbilde fra Ørjan Johannessens Bocuse d´Or-seier i 2015.

I fjor skiftet Stiftelsen Bocuse d'Or Norge navn til Stiftelsen Årets kokk. Nå er dette endret til Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Flere har hevdet at navnet Stiftelsen Årets kokk ikke har vært dekkende eller forklarende nok, og styret i stiftelsen har derfor i samråd med Bocuse d'Or Akademiet endret navn til Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Følgende styre ble valgt for Stiftelsen Norsk Gastronomi:

  • Rune Brandstadmoen, leder (ikke på valg)
  • Geir Skeie (erstatter Gunnar Hvarnes, ikke på valg)
  • Tom Victor Gausdal (ikke på valg)
  • Eyvind Hellstrøm (ny)
  • Arne Hjeltnes (ikke på valg)
  • Anita Krohn Traaseth (ny)
  • Merete Habberstad – vara (ikke på valg)

Ny faglig leder

Tom Victor Gausdal går inn som ny faglig leder etter Gunnar Hvarnes. Å være faglig leder betyr å kvalitetssikre det faglige i konkurransearbeidet, fra invitasjoner til deltakelse, utvelgelse, definisjon av konkurranseregler, godt innhold i kandidat- og teamutviklingsarbeidet og selvsagt overse og sikre solid gjennomføring av konkurransene Årets kokk og Årets unge kokk.

Gunnar Hvarnes har hatt dette vervet siden 2015, og berømmes for sin formidable innsats i forbindelse med Årets kokk 2015, 2017 og 2019, samt i det generelle utviklingsarbeidet i stiftelsen de siste årene.

Nytt styremedlem i Akedemiet

Til styret i Akademiet ble Bocusekokk Sven Erik Renaa valgt som nytt medlem, og utgjør sammen med Christopher W. Davidsen og Tom Victor Gausdal det nye styret i Akademiet. Gausdal er styreleder, og med det President i Team Norway.

Les også: Gledelig nyhet: kokkekunst på statsbudsjettet

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE