En saftig nobeef-burger for dem som elsker kjøtt

+
– De som har smakt produktene, berømmer den gode smaken og den gode teksturen, sier Sigurd T. Kvitberg i Unilever Food Solutions.

– Produktene fra The Vegetarian Butcher er 100 prosent plantebaserte, og er laget for dem som elsker smaken av kjøtt, forteller fagkonsulent Sigurd T. Kvitberg i Unilever Food Solutions.

Selskapet som har utviklet NOBEEF burger, og tilsvarende produkter som NOCHICKEN Chunks og NOMINCE, The Vegetarian Butcher, ble grunnlagt av den nederlandske bonden Jaap Korteweg.

Utrolig smakfullt

Årsaken til at Korteweg ble vegetarianer, er de erfaringer han gjorde seg i forbindelse med svinepest-epidemien og oppblomstringen av kugalskap i Nederland. Men den beslutningen klarte ikke å rokke ved lysten på smakfullt kjøtt. Han allierte seg derfor med dyktige kokker for å finne frem til plantebasert kjøtt som både smaker, føles og ser ut som kjøtt.

Fin respons

Unilever markedsfører produktene fra The Vegetarian Butcher i det norske markedet. Kvitberg forteller at responsen på disse produktene har vært meget god.

– De som har smakt produktene, berømmer den gode smaken og den gode teksturen. Vi har tro på at dette etter hvert vil bli svært etterspurte produkter i serveringsmarkedet, sier Sigurd T. Kvitberg i Unilever Food Solutions.

ANNONSE