Gode sko må til!

+
Jostein Waskaas med skomodellen Calvani 1111, en bestselger til storhusholdningskunder.

– Flere yrkesgrupper får problemer med belastningsskader i føtter og bein. Når du står og går mye på et hardt underlag, er det viktig med skotøy som er tilpasset dette for å unngå belastningsskader, sier Jostein Waskaas i Signal Sko AS.

Vi har jobbet med å utvikle og tilby arbeidssko i mange år, og serveringsnæringen er en viktig målgruppe for oss.

Oppbygging og materialer

– En sko skal selvfølgelig være behagelig å ha på, men den må også gi foten riktig støtte for at belastningsskader skal unngås. Da er det nødvendig å bruke gode materialer som sikrer at foten får støtte. Det er også svært viktig med en god støtdemping. Videre er det også nødvendig at fottøy som brukes på et kjøkken er vannavstøtende og har en anti-skli-effekt, fremhever Waskaas.

God investering

– Mange bruker tresko som arbeidssko på kjøkkenet. Er det et godt valg?

– Det kan det absolutt være, men det kommer an på om de gir god støtte og om de føles gode å ha på. Vi har flere «tresko»-modeller, så det er en del å velge mellom. Jeg vil imidlertid anbefale at man tester ut hva som føles behagelig og forsikrer seg om at man får god støtte.

– Gode sko er en liten investering som kan bety utrolig mye for å unngå belastningsskader. Derfor bør man bruke litt tid på å finne frem til en god løsning, sier Jostein Waskaas.

ANNONSE