1 av 2 spisesteder åpner igjen

+
Illustrasjonsfoto. Oslo Street Food er et av mange spisesteder som åpner igjen i disse dager.

Halvparten av serveringsstedene som har vært stengt grunnet koronakrisen, åpner igjen. Med en bransjeveileder for smittevern på plass, er serveringsstedene klare til å ta imot gjester igjen på en trygg måte.

NHO Reiselivs medlemsundersøkelse gjennomført 29. april blant 674 reiselivsbedrifter, viser at flere og flere reiselivsbedrifter begynner å åpne igjen. 1 av 2 serveringsbedrifter, 4 av 10 hoteller og 6 av 10 campingplasser har åpent eller kommer til å åpne igjen – med noe redusert bemanning.

NHO Reiseliv har, på bestilling fra norske helsemyndigheter, laget en bransjeveileder for smittevern ved serveringssteder som skal gjøre det trygt å holde åpent og ta i mot gjester og ansatte.

– En slik veileder vil hjelpe bedriftene å følge smittevernrådene fra myndighetene, og sikre at gjester kan føle seg trygge på å gå ut og spise. Med en god veileder på plass kan bedriftene få aktiviteten opp igjen, innenfor de rammene som myndighetene sier er trygt og forsvarlig, som for eksempel ved å legge til rette for distanse mellom gjestene, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

Anbefaler nordmenn å støtte sine favoritter

Serveringsbransjen er hardt rammet av koronakrisen. Selv om bransjen gradvis åpner opp igjen, er fortsatt en stor andel av de ansatte permitterte og mange bedrifter frykter konkurs. 4 av 10 bedrifter innen servering og uteliv har planer for oppsigelser. Nær 6 av 10 mener det er en reel risiko for at bedriften går konkurs. NHO Reiselivsdirektøren kommer med en klar oppfordring til alle nordmenn:

– Vi har levd med strenge restriksjoner og ulike regler i flere uker, men nå begynner samfunnet gradvis å åpne opp igjen. Serveringssteder over hele landet er klare til å ta imot gjester igjen på en trygg måte. Nå håper jeg alle nordmenn vil benytte seg av sine lokale favoritter, slik at bedriftene overlever og kan fortsette å være våre favoritter i fremtiden, avslutter Krohn Devold.  

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE