Bli med på påskequiz!

Er du klar for litt uhøytidelig påskemoro? Da må du ta vår påskequiz! Den egner seg godt til sosiale happeninger på digitale flater i disse korona-tider.

Og klarer du eller dere spørsmålene, er det bare å sende inn svaret til redaksjonen innen 14. april. Svarene sender du her. Vi plukker ut tre vinnere som alle får tilsendt 10 flaxlodd. Kanskje er du en av de heldige?

Synes du noen av spørsmålene er vanskelige, kan vi tipse deg om at mange av svarene finnes på smakmagasinet.no.

Lykke til!

20 påskequiz-spørsmål

  1. Hvor produseres Tabasco?
    a. Mexico
    b. USA
    c. Den Dominikanske Republikk

  2. Hva tror du er de fleste finners favorittmat?
    a. Karelsk pirog
    b. Blåbærpai
    c. Rugbrød

  3. Pimm's er en engelsk drikk som er basert på en type brennevin. Hva slags brennevin er det?
    a. Rom
    b. Whisky
    c. Gin

  4. Becherovka er et krydret brennevin som angivelig skal ha mange gode egenskaper. Hvor produseres det?
    a. Russland
    b. Romania
    c. Tsjekkia

  5. Hva er Scrocchiarella?
    a. En italiensk pølse
    b. En spansk spekepølse
    c. Et italiensk brød

  6. Kaffen Evergood har en unik posisjon i Norge. Hvor mange varianter produseres av dette merket?
    a. 1
    b. 3
    c. 5

  7. Hva er egentlig kveik?
    a. Mel av bjørk
    b. En gjærstamme
    c. Et fortykningsmiddel

  8. Skjørost fra Røros er et tradisjonsprodukt om fikk merket «Beskyttet geografisk betegnelse» i 2016. Når ble dette produktet første gang nevnt i skriftlige kilder?
    a. 1802
    b. 1725
    c. 1646

  9. Pizzamel er satt sammen av utvalgte hvetesorter. Hva er utmalingsgraden på et godt pizzamel?
    a. Mellom 85–78 %
    b. Mellom 76–70 %
    c. Mellom 65–55 %

  10. Hvilket land kommer egentlig appelsinen fra?
    a. Kina
    b. India
    c. Spania

  11. Hvorfor skal lussekatter være gule?
    a. Det gule gir en assosiasjon til gull og rikdom
    b. Det gule skal symbolisere solen og lysets farge
    c. Safran gir så god smak

  12. Når feires den norske epledagen?
    a. 23. august
    b. 15. okober
    c. Siste tirsdag i september

  13. Hummus er en smakfull spesialitet fra Midtøsten som kan kombineres med mye. Hva er hovedingrediensen i hummus?
    a. Aubegine
    b. Kikerter
    c. Gule linser

  14. Mange liker peanøttsmør. Hvor mange peanøtter trenger man for å lage 5 dl med peanøttsmør?
    a. Ca. 550
    b. Ca. 850
    c. Ca. 1050

  15. Det går med mange kaffebønner for å lage en kilo kaffe. Hvor mange trenger man?
    a. 2500
    b. 3500
    c. 5000

  16. Hva gir bagels en blank overflate?
    a. Pensling med smør
    b. Pensling med olje
    c. Et raskt oppkok av deigen i vann før steking

  17. Rauost er en lokal spesialitet som mange har sansen for. Hvor produseres den?
    a. Røldal
    b. Heidal
    c. Setesdal

  18. Hva heter det mest kjente vindistriktet i Ungarn?
    a. Balaton
    b. Transdanubia
    c. Tokay

  19. Hva er en Pomelo?
    a. En spansk ostekake
    b. En fiskesuppe fra Ecuador
    c. En sitrusfrukt

  20. Foie gras er en fransk spesialitet. Hva er det egentlig?
    a. Finkuttet pommes frites
    b. Smørstekt kalvelever
    c. Gåselever
ANNONSE