Oslo kommune reduserer omsetningsavgiften på alkohol

Stengte dører og full stopp i inntektene for serveringsnæringen har skapt store utfordringer for mange serveringsbedrifter. Oslo kommune har innført et strakstiltak som innebærer at forventet omsetningsavgift for alkohol for 2020 nedjusteres med 50 prosent for alle skjenkesteder.

Dette ble annonsert etter møte mellom Oslo Handelstands Forening, OHF og næringsbyråd Victoria Evensen.

Utsettelse av innbetalingsfristen

Oslo kommune tilbyr også utsettelse av innbetalingsfristen av avgiften til 1. september for både salgs- og skjenkesteder. De som allerede har innbetalt omsetningsavgiften for 2020, vil få tilbakebetalt 50 prosent, melder Oslo Handelstands Forening.

– Dette er en god start, men vi mener byrådet og Oslo kommune har mye mer å bidra med. Mens staten kan gi tilskudd til næringene, har kommunen verktøy for å kutte kostnader, påpeker Bjørn Næss, administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening, som også er opptatt av tiltak som vil trekke folk tilbake til sentrum når krisen er over.

Krav til byrådet i Oslo

Oslo Handelsstands Forening har også fremsatt disse kravene til byrådet:

  • Fjerne eiendomsskatt på næring for 2020. 
  • Gratis gategrunnleie på fortau/gater utenfor egen virksomhet i 2020.
  • Fjerne serveringsavgifter (alkohol o.a.) for restauranter mv. for 2020.
  • Styrke lørdagshandel i Oslo ved å samarbeide om gratis/rimelige parkeringshusbruk på lørdager.
  • Gratis kollektivtransport for alle fra dagen da nåværende «portforbud» oppheves og tre måneder frem i tid.

Les også: Detaljene rundt kompensasjonsordningen for bedrifter

ANNONSE