På jakt etter god kaffe i Gøteborg

+
Clara Drake Pihlgren jobber med marketing og event i Da Matteo.

Sveriges nest største by har mye å by på – ikke minst når det gjelder mat og drikke. Et pulserende og mangfoldig restauranttilbud sørger for at det alltid er noe nytt og spennende å oppleve. Byen har også en lang kafé-tradisjon, og antallet kafeer og kaffebarer har også økt kraftig de siste årene.

En meget spennende kafé-kjede som det er verd å merke seg for alle kaffeglade, er Da Matteo. I dag inngår syv kafeer i kjeden som ble startet i 1995.

Fika

Da man åpnet, var fokuset søte kaker og god kaffe. Stedet fikk raskt ord på seg for sin gode kaffe, og det ryktet har man tatt vel vare på. Du får fortsatt gode kaker til kaffen din på Da Matteos steder, men utvalget er også utvidet. Nå er det tilpasset den svenske fika-tradisjonen, og byr bl.a. på hjemmebakt brød og pizza. Kjeden er bl.a. kjent for sitt surdeigsbrød.

Dyktige baristaer

– Gode råvarer og godt håndverk er en forutsetning for å skape hyggelige gjesteopplevelser, forteller Clara Drake Pihlgren, som jobber med marketing og event i Da Matteo.

– Det er viktig for oss at våre baristaer kan sitt håndverk, og baristaer fra Da Matteo deltar jevnlig i konkurranser – både i Sverige og internasjonalt.

Clara forteller også at svart kaffe, og da gjerne lysbrent, er en bestselger. Melkebaserte espressodrikker er selvfølgelig også på menyen, men det er altså god spesialkaffe som er i vinden akkurat nå.

Lei en barista

Kjeden har også et tilbud til dem som ønsker god kaffe på et event eller en happening. Da er det nemlig mulig å leie en barista.

– Det bidrar både til god kaffe, en hyggelig opplevelse og god stemning, sier Clara.

Men om det ikke er aktuelt i første omgang, så kan du jo starte med å besøke ett av de syv stedene som ligger i Gøteborg. For eksempel Da Matteo i Södra Larmgatan 14 hvor det hele startet i 1995.

ANNONSE