Styrer Facebook dietten din?

+
Vil det som vi oppfatter at vår facebookstrøm gjengir som normalt konsum – med tanke på mengde, faktisk inntak, aksept og popularitet – kunne forutsi hva vi selv til slutt konsumerer av henholdsvis frukt og grønt, og godteri og sukkerholdig drikke?

Hvordan påvirkes ditt inntak av mat og snop av dine sosiale medievaner? Forskere ved psykologisk institutt på britiske Aston University i Birmingham har nylig sett på nettopp dette. Funnene er interessante.

Tidligere studier har vist at det du velger å spise, påvirkes av hva du tror at andre i dine omgivelser mener er en normal diett. Hvis kollegene dine på jobben spiser potetgull og sjokolade til lunsj hver eneste dag, er det en viss sjans for at også du vil velge bort salaten til fordel for dette mer kaloririke alternativet. Men gjelder den samme påvirkningskraften for sosiale medier?

Facebooks gjengivelse av et "normalt" konsum

Det var dette forskerne, Lily K. Hawkins, Claire Farrow og Jason M. Thomas, ved Aston University ville finne ut av. Spørsmålet forskerne stilte var: Vil det som vi oppfatter at vår facebookstrøm gjengir som normalt konsum – med tanke på mengde, faktisk inntak, aksept og popularitet – kunne forutsi hva vi selv til slutt konsumerer av henholdsvis frukt og grønt, og godteri og sukkerholdig drikke?

Mengde kontra aksept

Funnene er interessante. Det viser seg at det vi oppfatter som normalt i facebookstrømmen, med tanke på mengde og faktisk inntak, sier mye om hvor mye frukt og grønt vi selv kommer til å spise.

Det som vi derimot oppfatter som akseptert – i facebookstrømmen – påvirker hvor mye godteri og sukkerholdig drikke vi selv til slutt inntar. 

ANNONSE