Inspirerende fagsamling på KIT-akademiet

ASKO Servering satser målbevisst på å bli en enda bedre samarbeidspartner for sine kunder i restaurantmarkedet. Det gjøres bl.a. gjennom å øke kunnskap og kompetanse om viktige produktgrupper for dette markedet.

Et eksempel på det er vin og brennevin, som betyr mye for mange aktører.

Hvordan bygger man opp en drikkemeny tilpasset ulike konsepter, hvilke trender gjør seg gjeldende innenfor barsegmentet akkurat nå, og hvordan kombinerer man mat og drikke på beste måte?

Spennende program

Dette var noen av temaene på en fagsamling for markedskonsulentene hos ASKO ØST og ASKO ROGALAND på KIT-akademiet nå nylig.

Hovedforeleser Ken Engebretsen ved Norsk Sommelier Utdannelse hadde satt sammen et spennende program i samarbeid med fagansvarlig for vin og brennevin hos ASKO ØST, Henrik Gjerding.

Bl.a. fikk deltakerne en gjennomgang av ulike vinstiler og typiske viner fra noen av de viktigste vinlandene. I den sammenheng ble det også arrangert en vinsmaking med viner fra Frankrike, Italia, Spania og Tyskland.

Ken Engebretsens inspirerende inngang til dette var både nyttig og interessant i forhold til hvordan man kombinerer mat og vin. Og ikke minst; hva man bør ta hensyn til for å finne frem til de optimale kombinasjonene.

Kvalitetsprodukter til lunsj

Lunsjen ble tilberedt av A la Carte Produkter, som bl.a. produserer Salsus – en serie med krafter og fonder av høy kvalitet. Disse produktene er svært godt egnet for serveringsmarkedet, og kjennetegnes bl.a. av utmerket smak, noe deltakerne også fikk erfare i form av en fantastisk risotto servert sammen med Kobe-biff.

Les også: Salsus: kraft, demi-glace og sauser av ypperste kvalitet

Drinkmiksing

Det å lage gode drinker er en kunst, men ofte kan det være fornuftig å tilby et begrenset utvalg med drinker som kan lages raskt og enkelt – spesielt i de tilfellene det er et stort trykk i baren.

Men det betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan by på leskende og smakfulle drikkeopplevelser. Det ble demonstrert under Bacardis gjennomgang av hvordan man lager utvalgte smaksopplevelser på et minimum av tid.

ANNONSE