Årets siste nummer av SMAKmagasinet er på vei

Et rykende ferskt nummer av SMAKmagasinet er på vei til våre abonnenter. Før du får bladet i hendene, kan du lese lederen til Stig W. Jørgensen, som gir deg en smakebit på hva dette nummeret har å by på.

Vegetarmat på julemenyen?

Vi er midt inne i en hektisk høysesong, hvor konsumet av tradisjonsmat som lutefisk og pinnekjøtt når nye høyder. Denne tradisjonsmaten nytes ofte sammen med et passende juleøl, se egen artikkel om dette i bladet.

Samtidig registrerer vi en økende interesse for vegetarmaten – også som julemat. Selv om de fleste ennå ikke har byttet ut medisterkaker med vegisterkaker på julaften, ser vi at et økende antall forbrukere/restaurantgjester ønsker alternativer til kjøtt og fisk. I denne utgaven av SMAKmagasinet har vi sett nærmere på noen vegetaralternativer som kan passe inn på en julemeny.

I årets siste utgave kan du også lese mer om deigemner og mulighetene de gir til å lage ferskt og fristende bakverk. Med enkle grep kan man raskt tilby smakfull bakst med særpreg.

Vi presenterer også de tre stedene som er nominert til kåringen av Årets kunde i ASKO Servering. Målet med denne kåringen er å løfte frem dyktige og kreative virksomheter som skaper fremgang og utvikling, både for egen virksomhet og for lokalsamfunnet de er en del av. Konkurransen er hard. Vi har mange dyktige kunder som fortjener anerkjennelse for arbeidet de gjør – både for å skape hyggelige gjesteopplevelser og ikke minst for de mange arbeidsplassene som serveringsnæringen representerer.

Anerkjennelse fortjener også NKL, som sammen med stiftelsen Årets kokk, nå endelig har fått en bevilgning på neste års statsbudsjett. Les mer om dette i intervjuet med presidenten i NKL, Helge Johansen.

Jeg ønsker dere alle en fin julehøytid!

ANNONSE