– Jeg blei sjokka

– Det er jo den første konkurransen jeg er med i. Dette hadde jeg ikke ventet, utbryter en opprømt Malin Funke. Sammen med Alisa Muangmai vant hun ASKO Servering Telemarkmesterskapet 2019 for kokkelærlinger.

Førsteplassen kom både uventet og fortjent til Malin Funke og Alisa Muangmai, begge førsteårslærlinger fra Mathusets avdelinger i Skien og Porsgrunn.

Se bilder fra Telemarkmesterskapet i bildekarusellen ovenfor. 

Fornøyd med både innsats og resultat

ASKO Servering Telemarkmesterskapet 2019 gikk av stabelen på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien 3. oktober. 12 lærlinger fordelt på sju lag jobbet tappert og målbevisst for å begeistre inviterte gjester, faglige ledere og et dommerkorps på tre. Og folket likte hva de spiste og så. Sjefsdommer Trond Andresen – styreleder fra Vestfoldavdelingen av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) – var fornøyd med både innsats og resultat.

Menyen besto av blåskjellsalat til forrett, lammelår med kraftbasert saus til hovedrett, og en sitronfromasj til dessert.

God trening

– Det viktigste er ikke å vinne, men å løse oppgaven på en god måte, sier Nils Flatmark, ambassadør for NKLs Young Chefs, og meddommer i konkurransen.

– En av de mange tingene som er bra med slike konkurranser, er det å venne seg til å jobbe under tidspress. Det er rett og slett en god trening på yrkeslivet som kokk.

Mesterskapet i Skien var også en nyttig trening opp mot fagprøven, og fungerte samtidig som en oppkjøring til Østlandsmesterskapet for kokkelærlinger senere i høst.

På grunn av aldersreglene er det lærlingene som tok andreplass i Telemarkmesterskapet – Cecilie Thorsell Hesthag og Åse-Marie Simonsen fra henholdsvis Bø Hotell og Café Birdy – som går videre til Østlandsmesterskapet. Herfra fortsetter vinnerne til ASKO Servering Norgescup i Stavanger, i januar 2020.

Kjempetøffe lærlinger

– Det var spenstige oppgaver. Og god sitronfromasj er ikke lett å lage. Så all ære til deltagerne for fin gjennomføring, sier styreleder for NKL Telemark, Trine Thorsell.

– Jeg er kjempeimponert, forteller Hanne L. Sondresen fra Opplæringskontoret for salg, service, restaurant og matfag (OSS & RM).

– Husk at de fleste gjestene som var her i dag, kom fra bedriftene der lærlingene jobber. Det gjør jo noe med prestasjonsfølelsen. Så jeg synes alle lærlingene har vært kjempetøffe.

ASKO Servering støtter rekrutteringsarbeidet

Konkurransen i Skien var et samarbeid mellom NKL Telemark, OSS & RM, Hjalmar Johansen videregående skole og ASKO Servering.

– For ASKO Servering er det viktig å være synlig til stede ved slike konkurranser. Både fordi vi aktivt støtter arbeidet for økt rekruttering, og fordi dagens lærlinger er morgendagens kjøkkensjefer – med innkjøpsansvar, smiler markedskonsulent Henriette Gissum.

ANNONSE