Hvem blir Årets servitør 2019?
Svaret på det får vi søndag 3. november. Da arrangeres Årets servitør 2019 i selskapslokalene til Oslo Militære Samfund.
Årets servitør arrangeres av Servitørlauget KKHR. Konkurransen blir arrangert annethvert år. De resterende årene blir det arrangert NM i servitørfaget.
Årets servitør får representere Norge i Nordisk mesterskap i servitørfaget 2020.
Ønsker publikum
Alle er hjertelig velkomne til å se på konkurransen.
Arrangementet begynner kl. 11.30 og er forventet ferdig rundt kl. 20.00. Når selve konkurransen er ferdig, blir det premieutdeling med servering av litt godt å drikke og spise.
Det vil være mulig å kjøpe forfriskninger gjennom hele dagen.
Årets deltakere
- Magne Gaut fra To Rom og Kjøkken i Trondheim
- Birk Torp fra To Rom og Kjøkken i Trondheim
- Nathalia Lugkbun fra Chilli Øst i Bergen
- Ole August Rosengren fra Brasserie France i Oslo
- Stian Utrimark fra Brasserie France i Oslo
- Remy Martin Larsen Bøler, freelance servitør fra Oslo
Facebook-arrangementet finner du her.
Årets oppgave
- Dekking av rundt bord for seks personer etter gitt tema
- Tranchering av frukt
- Flambering av Crepe
- Mat og vin i kombinasjon
- Bar
- Blindsmaking av vin
- Blindlukting av brennevin
- Presisjonsskjenking av musserende
- Tranchering av ost
- Servering av 4-retters meny (russisk servering av suppe og engelsk servering av hovedrett)
Alle deltakerne skal servere samme meny fra felles kjøkken.
Hoveddommeren denne gang er Ann Mari Wang-Johannessen.
Les også: Torill Renaa fra Renaa Restauranter: – En faglært servitør kan gjøre «alt»