Påleggskjeksen Knekks tildelt Spesialitet-merket

Rørosbakern har kastet seg over restproduktet mesk fra bayerbrygginga hos "naboen" Røros Bryggeri. Mesken bruker de til å lage en helt ny type påleggskjeks.

"Knekks" gikk rett hjem hos fagjuryen og er nå tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

– Det er kjempemessig at vi kan lage noe helt nytt som umiddelbart får så god respons hos Spesialitet-fagjuryen, sier daglig leder i Rørosbakern, Erik Lien.

– Og så synes vi det er kult at vi har klart å ta i bruk et restprodukt fra nabobedrifter til å lage et nytt kvalitetsprodukt. Kanskje vi kan kalle det vårt lille bidrag til bærekraftig innovasjon, smiler han. 

Beriker kjekskategorien

Han fikk overrakt offisielt Spesialitet-merke av statssekretær i landbruks- og matdepartmentet, Ingvild Ofte Arntsen, under Matstreif i Oslo

Spesialitet-merket viser at produktet er godkjent av fagjuryen og får plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse. Ifølge fagjuryen er Knekks "et innovativt produkt som bidrar til å berike kjekskategorien [...]".

Knekks er tilgjengelig via ASKO Servering. 

ANNONSE