Reinhartsen – lokal produsent med prisbelønte produkter

Det er en frisk lukt av hav og røkt fisk som møter deg når du besøker fiskebrygga i Kristiansand, som for øvrig er Norges største. Her har selskapet Reinhartsen en sentral plass. Siden 1931 har dette familiefirmaet levert sjømat av alle slag til Kristiansand og omegn.

I flere år har Reinhartsen hatt et tett samarbeid med ASKO AGDER om sjømatleveranser til serveringsmarkedet i regionen. Nå utvides dette til også å omfatte landsomfattende distribusjon av flere prisbelønte fiskeprodukter gjennom ASKO Servering.

– Vi er stolte over produktene våre og setter stor pris på utmerkelsene
vi har fått, sier brødrene Reidar og Helge Fredriksen mens de byr på noen smakebiter av sitt prisbelønte sortiment.

Fra NM i Sjømat har Reinhartsen mottatt hele 17 gullmedaljer, 8 sølvmedaljer og 5 bronsemedaljer!


– Tre av produktene våre, varmrøkt laks, varmrøkt makrell og varmrøkt peppermakrell, har også mottatt Spesialitetmerket for unik smak fra Matmerk, forteller Helge.

God burger

Under lunsjen får SMAKmagasinets utsendte bl.a. teste Skipperburgeren, som Reinhartsen har store forventninger til. Dette er en utrolig smakfull og saftig fiskeburger med god konsistens og et ørlite hint av røyksmak.

– Den inneholder 62 % fisk, litt ost og litt røkt ørret. Det gir en helt spesiell smaksopplevelse som vi tror vil falle i smak hos mange, mener Reidar.

– Så langt har vi fått meget gode tilbakemeldinger på dette produktet, og jeg tror det vil passe godt inn på menyen hos en del serveringssteder.

Kvalitet

– Kvalitet er helt avgjørende for å lykkes i sjømatbransjen. Da er det heller ingen ulempe å være en mindre produsent med de fordeler det gir rent produksjonsmessig, mener de to brødrene.

– Ta for eksempel vår prisbelønnede varmrøkte makrell. Den lages av høstfanget makrell, og vi benytter oss av tørrsalting i produksjonen. Vi mener det gir et bedre resultat enn lakesalting. Når det gjelder selve røykeprosessen, er det avgjørende å ha et tett oppsyn med den. For å få det samme, gode resultatet fra gang til gang, må du av og til justere tiden i røykeovnen. Det har bl.a. med fettinnholdet i fisken å gjøre. Alt dette er nok enklere å få til i et lite røykeri.

Lokalmatsatsing

– ASKO har gjort en god jobb med sin lokalmatsatsing, og vi er glade for at vi nå kan være en del av dette. Vi mener de produktene vi nå distribuerer gjennom ASKO, har et stort potensial i serveringsmarkedet. Både vår varmrøkte makrell og vår varmrøkte laks med koriander og chili er smakfulle og anvendelige produkter – både på buffeter og i andre sammenhenger.

Spennende nyhet

– Et helt nytt produkt som vi også distribuerer gjennom ASKO, er ferdig kokte reker uten lake. Her får du 800 gram ferdig pillede reker med en holdbarhet på 35 dager – uten spann og lake. Det er jo utrolig mye enklere å håndtere enn et lakespann. Du slipper også å bruke tid på å la rekene renne av seg. Dette er vi sikre på vil være et praktisk og anvendelig produkt for mange serveringssteder, sier Reidar og Helge Fredriksen.

ANNONSE