Nå kan du gi innspill til den nye læreplanen
Bedrifter har mulighet til å påvirke innhold og retning på yrkesfagene, inkludert restaurant- og matfag. Frist for å gi innspill er 1. september 2019.
– Nå kan du lese og gi dine innspill til skisser til læreplaner for fagene på Vg2, Vg3 og særløp på yrkesfag. Selv om alle læreplaner skal ut på offisiell høring i desember 2019, er det nå man virkelig har mulighet til å påvirke læreplanmålene, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.
Jo lenger ut i prosessen en kommer, dess vanskeligere er det å få igjennom større endringer. Derfor er det all grunn til å se på utkastene til læreplaner, og gi konkrete innspill.
Her finner du utkast til læreplaner på Vg2 og Vg3 innen restraurant- og matfag.
Hvorfor lages nye læreplaner?
- Samfunnet og arbeidslivet endrer seg med ny teknologi, ny kunnskap og nye utfordringer. Det elevene og lærlingene lærer skal være relevant. De nye læreplanene skal legge større vekt på refleksjon, å utvikle kritisk sans, på utforsking og kreativitet.
- Elevene og lærlingene skal få mer tid til dybdelæring. Mange av læreplanene har vært for omfattende. For å legge gode rammer for dybdelæring, kan man ikke bare fylle på med nytt innhold, det må gjøres tydelige prioriteringer.
- Det skal bli bedre sammenheng i og mellom fagene og de forskjellige delene av læreplanverket skal henge bedre sammen.