Nøkkelen bak suksessen er en rimelig lunsj

Norsk-italieneren La Pergola i Tønsberg høster femmere og seksere på god service og et godt kjøkken. Fornøyde gjester fungerer nå som ambassadører. Men det hele startet med en rimelig tallerken.

– Å gjøre seg bemerket i gjestenes bevissthet krever mye mer enn god beliggenhet, sier Kent Sørensen til SMAKmagasinet. Sammen med restaurantsjef Jørgen Lindstrøm, daglig leder Anne Lindstrøm og et knippe dedikerte medarbeidere har han plassert La Pergola i Tønsberg der den skal være; blant de foretrukne.

– Vi åpnet dørene i januar 2016. Utfordringen i starten var at ingen oppdaget oss. Vi ligger jo vegg-i- vegg med restaurant etter restaurant her nede på brygga. Men så oppfordret Tønsberg Sentrum byens spisesteder til å servere middag til en 100-lapp, midt i høstferien 2017. Da skjedde det noe. Derfor videreførte vi tilbudet i vinterferien, på eget initiativ.

Og dermed var noe på gang. Lokalpressen ga oss sekser på terningen. Gjestene begynte å oppdage oss. Og de likte det de oppdaget, forteller Jørgen Lindstrøm.De gode terningkastene fortsatte også, både på tre-rettere og julemat.

Mersalg er løsningen

I dag er 100-kroners lunsj – ved lunsj-tid, naturlig nok – et fast innslag på La Pergola, og har skapt nye vaner hos tønsbergenserne.

– Gjestene forventer at lunsjen skal være bra. Og det er den. Derfor kommer de igjen. Ikke bare til lunsj, men til middag og kvelds også. Gjerne med sine egne gjester på slep. Det er utrolig hyggelig når våre egne gjester gjør markedsføringsjobben for oss, smiler Kent Sørensen.

Det enkle er ofte det beste, bare vi får saus

Italiensk slår altså an, i Norges eldste by.

– Jeg elsker det italienske kjøkkenet. Ujålete, med rene smaker. Og så er det så enkelt. I Italia kan du gjerne få en filet på en tallerken, med noen poteter ved siden av. Enkelt og greit. I Norge foretrekker vi nok litt grønnsaker og saus til. Dessuten spiser vi mer melkeprodukter der italienerne satser på tomat. Så La Pergola er en miks; ekte italiensk, på en norsk måte, forklarer Anne Lindstrøm.

Gode tall

Et rimelig måltid innenfor bestemte klokkeslett ble altså veien til noe større for La Pergola. I dag bidrar spisestedet til svenske lunsjvaner i kystbyen, i betydningen varm lunsj ute, for folk flest.

– Billig lunsj gir jo ikke overskudd i seg selv. Men mersalget gjør. Og ingenting er jo dyrere enn en tom restaurant, påpeker Anne Lindstrøm.

– Og billig lunsj åpner dører.

Tallenes tale er da også tydelig. 2017 ga underskudd. 2018 var break-even. 2019 borger for overskudd.

– Første kvartal i år var helt utrolig. Mars måned alene matchet faktisk fjorårets juni-omsetning!

Se video fra La Pergola.

ANNONSE