Kult funkishotell med sjel

Jeløy Radio byr på spennende funkis, himmel og hav, deilig mat og godt drikke. Der kortbølgesenderne i tidligere tider holdt kontakten med Amerika, er det nå hotell – der du kan legge både strategisamlinger og bryllup.

Et nydelig sted, sier Kirsti Albert, som har styrt Hotell Jeløy Radio med stødig hånd siden åpningen i 1997. Hotelldirektøren er opprinnelig utdannet butler (!) fra England, der hun også hentet sin utdannelse i økonomi og markedsføring. I tillegg har hun hotellfag fra Sveits i kompetansesekken.

Stålkontroll på service

– Jeg liker det engelske fokuset på tradisjoner. Det gjør seg i servicebransjen. Dessuten lærer butleryrket deg å forstå gjestenes behov nærmest før de dukker opp, smiler Kirsti Albert.

Hennes stålkontroll på service har tydeligvis lønt seg; hotellet kan skilte med fullt belegg nærmest året rundt.

– Det finnes ikke bedre markedsføring enn fornøyde gjester, påpeker Kirsti.

Fra kortbølge til cava

Som navnet antyder, ble Hotell Jeløy Radio opprinnelig bygget som en radiostasjon. Byggingen startet i 1929, og de første sendingene kom i gang på tidlig 30-tall. Nå var det ingen radiostasjon av typen NRK P3 eller Radio Norge: Jeløy Radios oppgave var å sende meldinger til det store utland, på vegne av Telegrafverket – som Telenor het den gang. Jeløy Radio var i drift fra 1931 til 1994. Antenneanlegget er fremdeles intakt, og nyttes bl.a. til maritime radiotjenester.

I dag står ganens nytelser i fokus i den gamle stasjonen. God mat krever godt drikke, og restaurantsjef Sebastian Hammarstedt er da også utdannet sommelier.

– Mitt fokus har vært å bygge et variert og kvalitetstungt vintilbud. Etter smaking hos en rekke leverandører, med viner fra både den gamle og nye verden, har vi nå laget et vinkart som passer både sted og kjøkken. Responsen har vært svært god, både fra private selskaper og fra kurs- og konferansegjester, forteller Hammarstedt.

– Mitt fokus har vært å bygge et variert og kvalitetstungt vintilbud, sier restaurantsjef Sebastian Hammarstedt.

– For de som foretrekker øl, og samtidig en lokal tvist, har vi satset på Nøisom.

Industribygg med sjel

Som så mange industribygninger fra denne tiden, har Jeløy Radio en helt særegen arkitektur. Radiostasjonen var en av de første funkisbygningene her til lands, og nå når radiosenderne har veket plassen for møterom, resepsjon og restaurant, er stilen ivaretatt gjennom bevisst bruk av spennende interiørdesign. Samtidskunst spiller også en viktig rolle, og verk fra Jens Fänge, Marijke van Warmerdam og Olav Christopher Jenssen drar slik en fin linje fra datidens til nåtidens modernisme.

Den stramme arkitekturen passer også godt inn i landskapsvernområdet som bygningen ligger i, noen steinkast fra strand og Oslofjord.

Gjesterom i gammel låve

– Vi har ønsket gjester fra alle verdensdeler velkommen, men de fleste finner vi innen en radius på én time, noe som jo også inkluderer Oslo. Hotellet stiller med 75 senger fordelt på 41 rom, som alle er å finne i den restaurerte og komfortable låven, rett over tunet for radiostasjonen.

– Eiendommen ligger i et gårdslandskap, og da det ble bestemt at Jeløy Radio skulle bli til et hotell, valgte vi å beholde og utvikle den flotte låven fra 1898 til hotellets gjesterom. Det har fungert utmerket – også for statsminister og regjeringsforhandlinger – avslutter Kirsti Albert.

Her Kirsti Albert og Sebastian Hammarstedt fortelle om hotellkonseptet i denne videoen.

ANNONSE