Verdens kulinariske vinnerbyer

+
National Geographic anbefaler særlig et besøk til Borough Market i London.

Det legendariske tidsskriftet National Geographic har satt sammen en liste over de enogtyve beste byene i verden, sett fra et kulinarisk perspektiv. Ikke uventet – for mange – topper London.

I forrige århundre var Storbritannia og fremragende mat av mange regnet som to motpoler. I dag derimot, ser mange matentusiaster til London for inspirasjon.

Borough Market

Da er det kanskje ikke så merkelig at den gamle imperiehovedstaden troner på toppen av listen over de enogtyve beste matbyene på planeten. Tidsskriftet anbefaler særlig et besøk til Borough Market. 

Hva med de nordiske byene?

Den japanske hovedstaden Tokyo ligger på andreplass. Ikke nødvendigvis på grunn sushi, men kanskje heller på grunn av spennende og innovative grillretter, som du finner i mengder langs Omoide Yokocho.

Overraskende nok kommer Paris «bare» på fjerdeplass, med New York hakk i hel, tett fulgt av Roma. Madrid må nøye seg med en trettendeplass, mens «jumboplassen» gikk til New Dehli. Dessverre for oss nordboere: Hverken Stavanger, Bergen, Oslo, Stockholm eller København er verdiget en plass.

Den fullstendige listen finner du her.

Kvalitetsrestauranter og gode matopplevelser

Listen vi snakker om, har National Geographic utarbeidet sammen med konsulentselskapet Resonance, som blant annet gir råd om utvikling av turisme sett fra et globalt ståsted. Først samlet man inn data fra digitale kanaler, der man så etter kvalitetsrestauranter og gode matopplevelser i over 200 byer rundt om i verden. Deretter ble lokale kjennere intervjuet for å spisse utvalget ytterligere.

ANNONSE