Statholdergaarden har Nordens beste kokkelærlinger

+
Audun Blystad til venstre og Håvard Onsøyen under Norgescup, der de kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap.

– Nå kjenner vi på en enorm lykkerus, jubler Håvard Onsøyen (20) fra Statholdergaarden. Han og kollega Audun Blystad (19) vant Nordisk mesterskap for kokke- og servitørlærlinger.

Mesterskapet ble avholdt i Stockholm i helgen. Sverige tok sølv og Danmark bronse i den årlige konkurransen, melder NHO Reiseliv

De to kokkelærlingene fra Statholdergaarden vant Norgescup i Stavanger i januar.

– Verdifull øving inn mot fagprøve

I to dager har han og kokkekollega Audun Blystad fra Oslo konkurrert mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.

Mesterskapet startet med teori- og matematikkoppgaver fredag formiddag. Deretter gikk kokkelærlingene i gang med å tilberede en meny bestående av kjente råvarer. Lørdag fikk de bryne seg på ukjente råvarer.

– Vi leverte sju retter med stabil, fin mat, men vi fikk veldig små sjøkreps, som det var vanskelig å bygge retten rundt. I tillegg slet vi med desserten. Rabarbraen var umoden, grønn og smakløs. Men vi klarte det, jubler Håvard Onsøyen.

– Dette er veldig verdifull øving inn mot fagprøve. Vi har virkelig fått kjent på stresset med å lage en meny på tid. I tillegg har vi blitt kjent med veldig fine folk og knyttet gode kontakter i Norden, sier Audun Blystad.

Kunnskap, matglede og service

Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger ble i år arrangert for 38. gang. NHO Reiseliv og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Finland og Island veksler på å være vertskap.

– Det er fantastisk å se så mye kunnskap, matglede og service blant disse unge talentene. De har bare så vidt begynt på sine karrierer i hotell- og restaurantbransjen, men denne arenaen, der de møter lærlinger fra andre nordiske land, gir dem både inspirasjon og erfaring å ta med videre, sier kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv, som var til stede i Stockholm.

Norge kom ikke på pallen i servitørkonkurransen. Danmark tok gull, Sverige sølv og Island bronse.

ANNONSE