KIT gir kunnskap – kunnskap gir trygghet

KIT-akademiet holdt sitt første kurs i mars i fjor. 661 deltagere og 38 kurs fordelt på fem byer senere, har akademiet etablert seg som viktig inspirator og kompetansebygger. – Vi skal være en komplett opplæringsarena for hele serveringsbransjen, sier ansvarlig for KIT-akademiet, Tore Trangmyr.

– Det handler om påfyll av kunnskap fra bransjefolk til bransjefolk. KIT betyr Kunnskap, Inspirasjon og Trygghet, men det betyr også et kit – et sett kunnskapsverktøy – som skal sette deg bedre i stand til å møte en arbeidshverdag i stadig endring.

Mat, drikke, økonomi og trygg mat

– Vi utvikler kursene våre rundt fire fagområder: Mat, drikke, økonomi og trygg mat. I kategorien mat for 2017 blir det bakekurs for kokker (!), knivslipekurs med Magnus Sundquist, kjøtt og saus kurs med Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals, fileteringskurs med Norgesmester i sjømat Christina Sollie, pølsekurs med riksbudeie Bodil Nordjore, og surdeigskurs med trener for det norske baker- og konditorlandslaget, André Løvaas – bare for å nevne noe. Kategorien drikke dreier seg om vin, øl og kaffe, med fagfolk som vinkelner Christer Berens, Norges første ølsommelier Amund Polden Arnesen og kaffeautoritetene Bjørn Skånøy, Roger Wilhelmsen, Preben Oosterhof og Roy Davidsen. I kategori økonomi lærer du menyplanlegging, kundebegeistring, og hvordan tjene mer penger! I løpet av året håper vi også å kunne tilby «Kjøkkensjefskolen», der vi i detalj skal ta for oss utfordringene som følger med overgangen fra det å være kokk til å bli en leder, fortsetter Trangmyr.

– Kursene i kategorien trygg mat gir en innføring i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) – som er et internasjonalt system for fareanalyse og risikovurdering innen næringsmiddelindustrien – og «Trygg mat, klar for smilefjes», som handler om hvordan du skal sikre smilefjeset for spisestedet ditt. Dette kurset tok helt av da vi lanserte det i 2016, så behovet er opplagt tilstede.

– Dessuten ser vi hele tiden etter nye temaer som er aktuelle for bransjen. Kort sagt skal vi til enhver tid lage de kursene som bransjefolkene trenger. Derfor er det viktig å følge med på hjemmesiden vår.

Nye lokaler på Kalbakken

KIT-akademiet har nettopp flyttet inn i nye lokaler i ASKO NORGE sitt anlegg på Kalbakken i Oslo. Her er det klasserom, auditorium, egen restaurant med 36 sitteplasser samt et profesjonelt kurskjøkken og et teaterkjøkken.

– Vi kan i prinsippet holde kurs i alle ASKO-selskap i Norge. Men det er på Kalbakken vi er hjemme, avslutter Tore Trangmyr.

 KIT-akademiet kan du følge på Instagram @kitakademiet

ANNONSE