Vinnere av servitør- og kokkekonkurransen i Norgescup for lærlinger 2017

Det var tøff konkurranse da kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlingene Maria Suarez og Andreas Gøbel vant Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2017. Alle fire kommer fra Statholdergaarden.

De to kokkelærlingene fra Statholdergaarden vant fordi de leverte det lille ekstra. Hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.

På andreplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Tredjeplassen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

De beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

- Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.

På andreplass i servitørkonkurrnsen kom Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter. Tredjeplassen gikk til Maria Moldver og Jon Mølmen fra Statholdergaarden.

Fakta om Norgescup 24. – 25. februar 2017 på Jåttå VGS

  • Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til ”gjester” og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak
  • 90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)
  • Årets ingredienser er Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, TINE Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama
  • Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som feirer i år 30 år siden starten i 1987
  • Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører
  • Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet
  • Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger
  • Norgescup har med lag fra hele landet

(Pressemelding)

ANNONSE