Vinnere av servitør- og kokkekonkurransen i Norgescup for lærlinger 2017
Det var tøff konkurranse da kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlingene Maria Suarez og Andreas Gøbel vant Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2017. Alle fire kommer fra Statholdergaarden.
De to kokkelærlingene fra Statholdergaarden vant fordi de leverte det lille ekstra. Hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.
På andreplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Tredjeplassen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.
De beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.
- Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.
På andreplass i servitørkonkurrnsen kom Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter. Tredjeplassen gikk til Maria Moldver og Jon Mølmen fra Statholdergaarden.
Fakta om Norgescup 24. – 25. februar 2017 på Jåttå VGS
- Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til ”gjester” og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak
- 90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)
- Årets ingredienser er Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, TINE Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama
- Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som feirer i år 30 år siden starten i 1987
- Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører
- Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet
- Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger
- Norgescup har med lag fra hele landet
(Pressemelding)