Moules Frites med Västerbottensost

4–6 porsjoner
Hvitvinsdampede blåskjell smaksatt med Västerbottensost, for en fyldigere smak på sausen. Serveres med aioli og hjemmelaget pommes frites.
Blåskjell
3 kg ferske rensede blåskjell
1 liter fløte
2,5 dl tørr hvitvin
200g revet Västerbottenost, 50g smør, 1-2 hakket sjalottløk, 2 hakket hvitløksfedd, ½ hakket chili, 30g revet fersk ingefær, ½ sitron og litt salt
1. Smelt smøret i en kjele med lokk. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær. Tilsett vin, la det koke i ett minutt, hell over fløte og Västerbottenost.
2. Reduser fløten til en tredjedel er igjen
3. Legg i blåskjellene og legg på lokket. Kok i 5-7 min, eller til alle blåskjellene har åpnet seg.
4. Pynt med dill, revet Västerbottenost og press over litt fersk sitron
Hjemmelagede pommes frites
4 store poteter
1-2 Liter olje til fritering
40g Västerbottenost
Hakket bladpersille og litt salt
1. Skrell potetene og del de i 1cm tykke staver
2. Fritere i frityrolje 110 grader 4-5 minutter
3. Ta opp pommes fritesen og øk temperaturen til 165 grader
4. Friter til de har fått en gyllen farge
5. Riv osten, strø over persille og salt etter behov.