Høstens kvalifiseringer til ASKO Servering Norgescup

Det er ingen tilfeldighet hvilke unge fagfolk som ender opp i finalen i ASKO Servering Norgescup. For å komme dit må man gjennom kvalifisering – ikke bare i teknikk, men også i karakter. I løpet av høsten har over 200 lærlinger deltatt i konkurranser over hele landet. Nå står 16 lag igjen, klare for finalen på Jåttå videregående skole i Stavanger 6.–7. februar 2026.

ASKO Servering Norgescup er – sammen med TINE MatCup – blant de viktigste rekrutteringstiltakene i det norske restaurantfaget. Men den er også en arena for fordypning, utvikling og fellesskap. Ikke minst for fagfolkene som står rundt, som dommere, mentorer og frivillige.
– Vi er ti NKL-ere i ledelsen for konkurransene, og sammen med oss jobber 50 medlemmer med å lose det hele trygt i mål. Og vi har det gøy. Det er et privilegium å få hjelpe disse flotte ungdommene opp og fram, sa NKL Rogalands Anita Løyning til SMAKmagasinet i fjor.

For Norske Kokkers Landsforening (NKL) er Norgescup en del av et større bilde. Norsk matfaglig tradisjon og opplæring har i flere tiår vært preget av dugnad og strukturert overføring av kunnskap. I konkurransene skjer dette i komprimert form: Det er her fagets styrke kommer til syne.

Samtidig er Norgescup et utstillingsvindu – for både yrkesopplæringen og lærestedene. Og ikke minst for alle som lurer på hvor fremtidens ypperste fagfolk skal komme fra. Her er svaret.

Dette er kokkelagene vi treffer i Stavanger:

ASKO Servering Sogn og Fjordane Fylkeskonkurranse for lærlinger / NKL Sogn og Fjordane:

  • Glenn Nikolai Holen – Aleksandra Hotell i Loen og Alsadawood Patitanang – Gloppen Hotell

ASKO Servering Vestfoldmesterskap / NKL Vestfold og NKL Telemark:

  • Kornelius J.S Christiansen og Theo W.S. Jønfoss – Victor Restaurant, Tønsberg
  • Anna Hacia – Jacob & Gabriel og Tristan O. Dobosz – Straand Hotel

ASKO Servering Sørlandscup / NKL Aust-Agder og NKL Sørlandet:

  • Kenth Isak Katerås og Kasper S. Hustad  – Håndverkeren, Kristiansand

ASKO Servering Møre og Romsdal Lærlingecup / NKL Møre og Romsdal

  • João Vi. Borret og Aurora Håseth-Eik – Molde Fjordhotell

ASKO Servering Trondheimscup / NKL Trondheim:

  • Sverre Ø. Havdal – Spontan Vinbar/Saga Restaurant og Øystein L. Gangstø – Tollbua
  • Tuva Staff og Sienna Dahle Pedersen – Tollbua

ASKO Servering Nord-Trøndelagscup / NKL Nord-Trøndelag:

  • Johannes Kvamseng og Mille Brennvoll Langøy – Øyna Kulturlandskapshotell

ASKO Servering Buskerudmesterskap / NKL Buskerud:

  • Mikkel Wang og Cheska Alianza Mae – Brasserie Fengslet, Hønefoss

ASKO Servering Rogalandscup / NKL Rogaland:

  • Tim og Oscar – Restaurant K2
  • Amalie Eilerås – Spiseriet og Rakel Hølland – Fish & Cow

ASKO Servering Bergenscup / NKL Bergen:

  • Frida Øverås Isdahl og Lucas Strømsli – Equinor

ASKO Servering Innlandetcup / NKL Innlandet:

  • Pimpakan Kumhaeng – Frichs Hotel Hamar og Nichaphong Phutphong – Terningmoen /Forsvaret

ASKO Servering Jotunheimencup / NKL Jotunheimen:

  • Adrian F. Bratseth – Vianvang og Marx Solheim – Brimibue

ASKO Servering Østfoldmesterskap / NKL Østfold:

  • Hijara Du Meco – Kumlegaarden og Nikolai Thinakorn Simonsen – The Well

ASKO Servering Norgescup-kvalifisering / NKL Narvik:

  • Eline Y. Bjørndal og Kamilla Lindgård Olsen – Hurtigruta

ASKO Servering Troms lærlingecup / NKL Troms og NKL Harstad:

  • Kajtek Petryka – Restaurant Smak og Silje M. Antonsen-Seljevoll – Sykehuskokkene UNN
  • Alisa Jordan og Nora Chetula – Umami, Harstad

ASKO Servering Oslo og Akershuscup / NKL Oslo:

  • Emil Wetrhus og Robaem Zeratsion – Stock
  • Andrea Bakken og Sivert Skjellerud – Statholdergaarden

ASKO Servering Haugalandscup / NKL Haugalandet:

  • Elias og Isak – Level Mathuset
ANNONSE