Høstens kvalifiseringer til ASKO Servering Norgescup
Det er ingen tilfeldighet hvilke unge fagfolk som ender opp i finalen i ASKO Servering Norgescup. For å komme dit må man gjennom kvalifisering – ikke bare i teknikk, men også i karakter. I løpet av høsten har over 200 lærlinger deltatt i konkurranser over hele landet. Nå står 16 lag igjen, klare for finalen på Jåttå videregående skole i Stavanger 6.–7. februar 2026.
ASKO Servering Norgescup er – sammen med TINE MatCup – blant de viktigste rekrutteringstiltakene i det norske restaurantfaget. Men den er også en arena for fordypning, utvikling og fellesskap. Ikke minst for fagfolkene som står rundt, som dommere, mentorer og frivillige.
– Vi er ti NKL-ere i ledelsen for konkurransene, og sammen med oss jobber 50 medlemmer med å lose det hele trygt i mål. Og vi har det gøy. Det er et privilegium å få hjelpe disse flotte ungdommene opp og fram, sa NKL Rogalands Anita Løyning til SMAKmagasinet i fjor.
For Norske Kokkers Landsforening (NKL) er Norgescup en del av et større bilde. Norsk matfaglig tradisjon og opplæring har i flere tiår vært preget av dugnad og strukturert overføring av kunnskap. I konkurransene skjer dette i komprimert form: Det er her fagets styrke kommer til syne.
Samtidig er Norgescup et utstillingsvindu – for både yrkesopplæringen og lærestedene. Og ikke minst for alle som lurer på hvor fremtidens ypperste fagfolk skal komme fra. Her er svaret.
Dette er kokkelagene vi treffer i Stavanger:
ASKO Servering Sogn og Fjordane Fylkeskonkurranse for lærlinger / NKL Sogn og Fjordane:
- Glenn Nikolai Holen – Aleksandra Hotell i Loen og Alsadawood Patitanang – Gloppen Hotell
ASKO Servering Vestfoldmesterskap / NKL Vestfold og NKL Telemark:
- Kornelius J.S Christiansen og Theo W.S. Jønfoss – Victor Restaurant, Tønsberg
- Anna Hacia – Jacob & Gabriel og Tristan O. Dobosz – Straand Hotel
ASKO Servering Sørlandscup / NKL Aust-Agder og NKL Sørlandet:
- Kenth Isak Katerås og Kasper S. Hustad – Håndverkeren, Kristiansand
ASKO Servering Møre og Romsdal Lærlingecup / NKL Møre og Romsdal
- João Vi. Borret og Aurora Håseth-Eik – Molde Fjordhotell
ASKO Servering Trondheimscup / NKL Trondheim:
- Sverre Ø. Havdal – Spontan Vinbar/Saga Restaurant og Øystein L. Gangstø – Tollbua
- Tuva Staff og Sienna Dahle Pedersen – Tollbua
ASKO Servering Nord-Trøndelagscup / NKL Nord-Trøndelag:
- Johannes Kvamseng og Mille Brennvoll Langøy – Øyna Kulturlandskapshotell
ASKO Servering Buskerudmesterskap / NKL Buskerud:
- Mikkel Wang og Cheska Alianza Mae – Brasserie Fengslet, Hønefoss
ASKO Servering Rogalandscup / NKL Rogaland:
- Tim og Oscar – Restaurant K2
- Amalie Eilerås – Spiseriet og Rakel Hølland – Fish & Cow
ASKO Servering Bergenscup / NKL Bergen:
- Frida Øverås Isdahl og Lucas Strømsli – Equinor
ASKO Servering Innlandetcup / NKL Innlandet:
- Pimpakan Kumhaeng – Frichs Hotel Hamar og Nichaphong Phutphong – Terningmoen /Forsvaret
ASKO Servering Jotunheimencup / NKL Jotunheimen:
- Adrian F. Bratseth – Vianvang og Marx Solheim – Brimibue
ASKO Servering Østfoldmesterskap / NKL Østfold:
- Hijara Du Meco – Kumlegaarden og Nikolai Thinakorn Simonsen – The Well
ASKO Servering Norgescup-kvalifisering / NKL Narvik:
- Eline Y. Bjørndal og Kamilla Lindgård Olsen – Hurtigruta
ASKO Servering Troms lærlingecup / NKL Troms og NKL Harstad:
- Kajtek Petryka – Restaurant Smak og Silje M. Antonsen-Seljevoll – Sykehuskokkene UNN
- Alisa Jordan og Nora Chetula – Umami, Harstad
ASKO Servering Oslo og Akershuscup / NKL Oslo:
- Emil Wetrhus og Robaem Zeratsion – Stock
- Andrea Bakken og Sivert Skjellerud – Statholdergaarden
ASKO Servering Haugalandscup / NKL Haugalandet:
- Elias og Isak – Level Mathuset