ASKO Servering Innlandetcup: Lærlingene Kumhaeng og Phutphong kjempet seg til topps

To lag. Fire unge kokker. Ett mål: å kvalifisere seg til ASKO Servering Norgescup i Stavanger i 2026.
Det var høy temperatur og stort engasjement da ASKO Servering Innlandetcup ble arrangert under fagmessen Østlandske Storhusholdning 16. oktober. Lærlingene Pimpakan Kumhaeng (Frich’s Hotel Hamar) og Nichaphong Phutphong (Terningmoen leir, Elverum) gikk til topps etter en intens dyst mot Patjira Aiamsriphet (Scandic Hotel Hamar) og Emma L. Kleiven (Hoel Gård).
Begge lag hadde fire timer på seg til å sette sammen en komplett treretters meny basert på en felles råvareliste: andebryst fra Gårdsand og norsk sellerirot til forrett, hel sei og assorterte Hanasand-tomater til hovedrett, samt norske Gravenstein-epler med bakverk til dessert. Innenfor disse rammene handlet alt om kreativitet, teknikk og samarbeid.
Begge lag har trent intenst
– Det er utrolig gøy å se hvilket nivå lærlingene leverer på, sier Mailene Balkøy, daglig leder i LærlingKompaniet Innlandet, som ledet arrangementet. – Begge lag har trent intenst de siste ukene og hatt et voldsomt konkurranseinstinkt. Vi har sett gode håndverkere i arbeid, og det er inspirerende å vite at dette er fremtidens kokker.
Balkøy understreker at konkurransen ikke bare handler om å vinne, men også om å løfte hele fagmiljøet. – Vi ser at interessen for restaurant- og matfag er økende igjen. Arrangementer som Ung Restaurant skal ha sin del av æren for dette. Det er så viktig å vise hvor mange muligheter som finnes i bransjen, påpeker hun.
Vinnerlaget fra Hamar og Elverum sikret seg dermed billetten til ASKO Servering Norgescup ved Jåttå videregående skole i Stavanger – der de skal møte resten av landets beste lærlinger til dyst i 2026. SMAKmagasinet gratulerer og ønsker lykke til!