NM Community Catering til UMAMI Arena 2027

– Vi er stolte over vårt alltid gode samarbeid med Norske Kokkers Landsforening, og nå kan vi annonsere at det blir NM Community Catering igjen – under UMAMI Arena i 2027, forteller Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena.

Konkurransen setter søkelys på storkjøkkensegmentet, og målet er å inspirere til høyere kvalitet og innovasjon i måltider som daglig serveres til mange gjester.

Begrepet Community Catering inkluderer fire hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering. Community Catering kjennetegnes av store volumer og et stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon.

NM Community Catering arrangeres av Norske Kokkers Landsforening (NKL), og er en to-stegs lagkonkurranse med to faglærte kokker på hvert lag. Hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering konkurransene.

Mye mer enn prestisje og medaljer

– Kokkekonkurranser er mer enn prestisjekamper – de fungerer som akademier for faglig vekst, læring og innovasjon, med tydelige kompetansemål. NKL ser på det som et samfunnsoppdrag å motivere faglærte kokker til en meningsfull og livslang yrkeskarriere i mat- og måltidsbransjen, sier Espen A. Wasenius, daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Bygger kompetanse i norsk gastronomi

– Kokkekonkurransene er åpne og transparente og inspirerer hele bransjen – enten kokken jobber i restaurant, kantine eller institusjon som sykehus og Forsvaret. Deltakerne henger sammen i et fag forankret i felles grunnprinsipper. Konkurransene er utviklet av, for og med faglærte kokker, med formål om å bygge kompetanse som skaper fremtidige kvaliteter og effekter i norsk gastronomi, sier Wasenius.

– Gjennom samarbeidet med NKL ønsker vi å gi Community Catering en tydelig arena i Norge, og samtidig styrke UMAMI Arena som møteplassen for hele mat- og drikkenæringen. Publikum og bransjefolk kan se frem til en energisk og lærerik konkurranse der lagene må kombinere kreativitet, logistikk og fagkunnskap under press, sier Torill Engelberg, direktør UMAMI Arena.

Fakta om NM Community Catering

  • Det er tredje gang NKL arrangerer NM Community Catering under UMAMI Arena. Første gang var under SMAK i 2020 (tidl. navn på arenaen), og siste gang nå i 2025.
  • I konkurransen legges det vekt på smak, orden og hygiene, håndverksmessig utførelse, presentasjon, ressursutnyttelse og bærekraft. Ressursutnyttelse handler om å minimere matsvinn og utnytte råvarene på en effektiv måte, mens bærekraft innebærer å velge miljøvennlige løsninger og fremme sunne råvarer med lavt klimaavtrykk.
  • Konkurransen er inspirert av internasjonale Community Catering-konkurranser som VM (Culinary World Cup) og OL (IKA Culinary Olympics), hvor De Norske Kokkelandslagene har deltatt de siste tre mesterskapene.
ANNONSE