Suksessen gjentas: KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus 2026

Unge kokke- og matfagelever fra hele landet fikk fem intense dager med faglig påfyll, mestring og nettverksbygging under årets KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus. Nå er det klart at sommerskolene vender tilbake i 2026 – med enda større ambisjoner.
Totalt 30 matfagelever fra VG1 samlet seg i Oslo i juni for å delta på KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus – to sommerskoler arrangert av Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF). I løpet av fem intense og lærerike dager fikk ungdommene fordype seg i faget, samarbeide på tvers og utforske kreativiteten sin – samtidig som de bygget nettverk og fikk inspirasjon til videre utdanning og en karriere i mat- og måltidsbransjen. Resultatet ble en uke fylt med mestring, motivasjon og matglede – og en ubetinget suksess.
Fellesskap og faglig utvikling
Baker- & KonditorCampus ble arrangert for første gang i år, etter inspirasjon fra NKLs KokkeCampus, som hadde sin femte gjennomføring. Samarbeidet vil bidra til å styrke rekrutteringen til hele matfagfeltet, og viser at bransjen er mangfoldig og full av muligheter.
Elevene fikk bryne seg på krevende oppgaver, lære av noen av landets beste fagfolk og bygge relasjoner med likesinnede ungdommer. Masterclass-kurs med NKLs landslagskaptein Håvard Onsøyen og Baker- og Konditorlandslaget var blant høydepunktene – sammen med kåringen av Årets kokketalent og Årets baker- og konditortalent.
Fortsetter i 2026
Den positive responsen fra både deltakere, instruktører og samarbeidspartnere gjør at både KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus vender tilbake 21.–26. juni 2026.
– Norske Kokkers Landsforening jobber målrettet med rekruttering til utdanning, fag og forening. Derfor er vi svært glade for å være flere ressurser som sammen skaper oppmerksomhet rundt yrkesfagene i mat- og måltidsbransjen. NKL KokkeCampus har vist seg å være et suksessrikt konsept som inspirerer ungdom til en livslang karriere i kokkeyrket, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius, til SMAKmagasinet.
– Det viktigste jeg sitter igjen med er samholdet, sier Gunnar Bakke, direktør i BKLF, til SMAKmagasinet. – Dette samarbeidet ble en stor inspirasjon både for deltakerne og for skolene som sendte fremtidige lærlinger dit. For oss i BKLF var det en vellykket satsing å være med på dette første året, og derfor var det et enkelt valg å si ja til en ny runde i 2026.
En investering i fremtiden
KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus er mer enn sommerskoler. De representerer en investering i fremtidens fagarbeidere, og er viktige tiltak for å styrke rekrutteringen til matfagene. Med støtte fra samarbeidspartnere og engasjerte fagpersoner får deltakerne en opplevelse som både bygger faglig selvtillit og gir minner for livet, konstaterer både NKL og BKLF.