Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025

Tirsdag kveld, etter intens konkurranse i Stavanger Konserthus, ble det klart at Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025, og skal representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or.
Så ble det Christian André Pettersen, med commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand, som stakk av med seieren i Årets Kokk 2025, Norges tøffeste kokkekonkurranse. Aron Espeland og Eli Anne Rosvold Sundset fikk henholdsvis sølv og bronse.
Vinneren av Årets kokk skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Marseille 15. og 16. mars 2026.
Under Årets Kokk 2025 ble det konkurrert om følgende utmerkelser:
- Gull – Årets Kokk 2025: Christian André Pettersen
- Sølv: Aron Espeland
- Bronse: Eli Anne Rosvold Sundset
- Beste commis: Synva Knapstad Gjerde, Team Espeland
- Beste originalitet: Team CAP (Christian André Pettersen)
- Bærekraftsprisen: Team Sundset (Eli Anne Rosvold Sundset)
- Årets ganefryd: Team CAP (Christian André Pettersen)
Dette var dommerne under Årets Kokk 2025:
Bocuse-kokker:
- Ørjan Johannessen
- Bent Stiansen
- Lars Erik Underthun
- Tom Victor Gausdal
- Sven Erik Renaa
- Gunnar Hvarnes
- Christopher W. Davidsen
- Filip August Bendi
- Håvard Werkland
Gjestedommere:
- Kari Innerå
- Mikel Svensson
- Heidi Bjerkan
Om Årets kokk og Bocuse d’Or
Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.