Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025

Tirsdag kveld, etter intens konkurranse i Stavanger Konserthus, ble det klart at Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025, og skal representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or.

Så ble det Christian André Pettersen, med commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand, som stakk av med seieren i Årets Kokk 2025, Norges tøffeste kokkekonkurranse. Aron Espeland og Eli Anne Rosvold Sundset fikk henholdsvis sølv og bronse.

Vinneren av Årets kokk skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Marseille 15. og 16. mars 2026.

Under Årets Kokk 2025 ble det konkurrert om følgende utmerkelser:

  • Gull – Årets Kokk 2025: Christian André Pettersen
  • Sølv: Aron Espeland
  • Bronse: Eli Anne Rosvold Sundset
  • Beste commis: Synva Knapstad Gjerde, Team Espeland
  • Beste originalitet: Team CAP (Christian André Pettersen)
  • Bærekraftsprisen: Team Sundset (Eli Anne Rosvold Sundset)
  • Årets ganefryd: Team CAP (Christian André Pettersen)

Dette var dommerne under Årets Kokk 2025:

Bocuse-kokker:

  • Ørjan Johannessen
  • Bent Stiansen
  • Lars Erik Underthun
  • Tom Victor Gausdal
  • Sven Erik Renaa
  • Gunnar Hvarnes
  • Christopher W. Davidsen
  • Filip August Bendi 
  • Håvard Werkland


Gjestedommere:

  • Kari Innerå
  • Mikel Svensson
  • Heidi Bjerkan

Om Årets kokk og Bocuse d’Or

Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

ANNONSE