Østlandske Storhusholdning 2025: Mat, møter og mestring i Vikingskipet

15.–16. oktober samles Horeca-bransjen i Vikingskipet på Hamar. Fagmessen Østlandske Storhusholdning byr på to dager med utstillere, konkurranser, faglig inspirasjon – og ikke minst gode møter mellom folk som brenner for mat, drikke og gjestfrihet. Lokal ASKO Servering Norgescup blir det også!

Arrangørene forventer hele 2000 besøkende, fra både offentlig og privat sektor.
– Dette er først og fremst en møteplass der offensive utstillere møter offensive kunder og samarbeidspartnere, sier prosjektleder for messen Konrad Sel. – De besøkende som kommer er eiere, ledere og ansatte fra et overraskende stort geografisk området. Dette har gjort oss til en viktig møteplass for hele Østlandet.
–  Samtidig ønsker vi å være Norges mest kostnadseffektive messe – med gratis inngang, gratis parkering og et bredt spekter av utstillere.

ASKO Servering Norgescup – og oppvask!

Årets program byr på både faglig innhold og underholdende konkurranser. Publikum kan oppleve kåringen av «Årets innlandskokk», ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Innlandet, og til og med NM i maskinoppvask – en konkurranse som i fjor ble vunnet av Hamar Vandrerhjem Vikingskipet.
– Lærlinger er viktige for hele bransjen. Vi må friste unge talenter tidlig til å velge denne yrkesveien, understreker Sel. Han trekker også frem årets økte fokus på bærekraft, matsvinn og fremtidens teknologi – inkludert foredrag om KI, automatisering og robotisering i Horeca-markedet. 

ASKO Servering med stor stand og eget kjøkken

For ASKO Servering Hedmark blir messen en arena for å løfte frem lokale leverandører og matskatter.
– Vi stiller med stor stand sammen med UNIL+ og Joh. Johannson Kaffe, og setter opp en egen restaurantavdeling der vår egen Toril Kolbjørnsen og Espen Tømte fra UNIL+ serverer en treretters meny – to ganger hver dag – til heldige gjester, forteller markedssjef Geir Kjærstad.

ASKO bidrar også på drikkesiden, med ansvar for vin- og spritavdelingen i samarbeid med arrangørene.
– Her vil det bli presentert mye spennende, lover Kjærstad.

Med et program som spenner fra konkurranser og bærekraftdiskusjoner til kulinariske opplevelser, legger Østlandske Storhusholdning opp til to dager der både leverandører, fagfolk og fremtidens bransjetalenter finner inspirasjon – og hverandre.

Messen arrangeres i samarbeid med NHO Reiseliv Innlandet og NHO Service og Handel

ANNONSE