Fra golfkafé til helårstilbud – Morten og Anette satser på Oppegård

Da Morten Bekken og kona Anette Johansen tok over driften av kaféen på Oppegård golfklubb i vår, var stedet først og fremst en sesongåpen møteplass for golfere. Etter en travel sommer og entusiastiske tilbakemeldinger fra gjestene har ekteparet bestemt seg: Kaféen skal bli et helårstilbud.

– Vi ser at potensialet er mye større enn bare golfere i sesong, sier Morten Bekken. – Golfbanen ligger rett ved inngangen til Sørmarka, og det er utrolig mye aktivitet her også høst, vinter og vår. Marka er et yndet sted for mange, enten man går til fots, bruker sykkelen eller er skientusiast. Da trengs et sted å stikke innom for en kaffe, noe å bite i og kanskje en hyggelig prat – og det stedet er her hos oss!

Fra kjøkkensjef til kafédriver

Bekken har bakgrunn som kjøkkensjef og daglig leder i ISS Matomsorg i Oslo, der han har jobbet siden 2008. Nå har han altså byttet beite og satser for fullt på kafédriften i Oppegård – under varemerket Birdiekokken. Med seg på laget har han kona Anette.
– Her får jeg virkelig utfordret meg selv, forteller Anette med et smil. – Vi baker fersk gjærbakst hver eneste dag, og den populære «betongbollen» har blitt en slags signatur for oss. Vi legger også inn variasjoner etter sesong, som for eksempel bringebær- og rabarbraboller.

Mer enn gjærbakst

Selv om gjærbaksten frister de fleste, er det langt mer å hente på menyen. Pitch Burger av brisket har blitt en storselger, men får hard konkurranse av både fristende salater og tre italienske pizzavarianter. Vil du heller ha chili con carne eller lasagne, kan du selvsagt få det også. Skjenkebevillingen er også på plass.

Strategisk plassering – og stort potensial

Golfbanen og kaféen ligger, som nevnt, ved Kongeveien og innfallsporten til Sørmarka. Det er få andre serveringssteder i nærheten, noe som gir Bekken og Johansen et unikt utgangspunkt.
– Kaféen har normalt pleid å stenge for sesongen den andre helgen i oktober. I år blir det annerledes. Vi vil være et naturlig stoppested for alle, sier Morten. – Både besøkende og lokalbefolkningen skal føle seg like velkomne her – året rundt.

Lav terskel og hyggelige priser

Ekteparet har lagt seg på en bevisst gunstig prispolitikk for å gjøre kaféen tilgjengelig for familier og et bredt publikum.
– Du skal kunne komme hit med familien og spise uten å føle at det svir i lommeboka, sier Anette. – Vi vil at dette skal være et inkluderende sted.

Neste steg: helårsdrift og catering

Planene for vinteren inkluderer helgeåpent med enkel servering for skiløpere og turgåere, samt å utvikle catering- og selskapskonsepter når golfsesongen er over.
– Vi disponerer lokalene hele året og vil utnytte det til fulle, sier Morten. – Her er det bare fantasien som setter grenser. Som vi skriver på nettsiden vår: Fortell oss hva du ønsker, så ordner vi resten!

ANNONSE