Kari Marte Sjøvik er ny daglig leder i Økologisk Norge

Styret i Økologisk Norge har ansatt Kari Marte Sjøvik som ny daglig leder. Sjøvik har det siste halve året fungert i samme rolle, og i denne perioden har hun markert seg som en kompetent og engasjert leder med dyp innsikt i organisasjonens mål og samfunnsoppdrag.

– Kari Marte kjenner Økologisk Norge godt, og har i løpet av vikariatet sitt vist tydelig faglig styrke og handlekraft. Hun har bred tillit både i styret og blant de ansatte, og vi er glade for at hun ønsker å videreutvikle organisasjonen i en tid hvor økologisk landbruk er viktigere enn noen gang, sier styreleder Stina Mehus.

Politisk momentum for økologisk landbruk

Sjøvik uttrykker stor entusiasme for å gå inn i lederrollen på permanent basis, og peker på at det nå finnes et sjeldent politisk handlingsrom for å løfte økologisk produksjon i Norge.
– Det er svært positivt at både landbruket og et bredt politisk flertall nå står samlet om å ville ha mer økologisk produksjon i Norge. Vår oppgave i Økologisk Norge blir å være med og sikre at dette blir satt ut i livet, sier hun.

Hun understreker at samarbeid med hele mat- og serveringsbransjen vil være sentralt fremover:
– Nå jobber vi strategisk i alle ledd for å få mer økologiske produkter ut i markedet, og trenger hjelp fra serveringssteder, kokker og kantiner. Vi ser at det er et stort momentum nå for økologisk blant forbrukere, og at det er potensielt veldig salgsutløsende å promotere dette. Vi kjenner til at mange restauranter og spesielt bakerier er glade i å bruke økologiske råvarer, men kanskje ikke like flinke til å promotere dette ut mot kundene. I land vi kan sammenligne oss med, som for eksempel Danmark, blir dette snakket mye høyere om og gir en stor verdi ut mot kundene. Så vi håper vi kommer til å se mer av dette også i Norge, og at flere får på plass Debios serveringsmerker, sier den nye daglige lederen til SMAKmagasinet.

Leder med gjennomføringskraft

Med bakgrunn som sivilagronom fra NMBU og utdanning innen både biologi og jord- og plantefag, kombinerer Sjøvik tung fagkunnskap med strategisk forståelse. Under hennes ledelse har Økologisk Norges politiske arbeid fått ny kraft. Hun har ledet organisasjonen trygt gjennom krevende situasjoner og vært en pådriver for videreføring av viktige satsinger som Landbrukets Økoløft.
– Det er fortsatt stort behov for en tydelig stemme som synliggjør fordelene ved økologisk produksjon. Jeg ønsker å bidra til at Økologisk Norge er den aktøren som gjør en reell forskjell – slik at vi når målet om minst 10 prosent økologisk produksjon innen 2032, sier Sjøvik.

Hun legger til at det også handler om å bygge organisasjonen nedenfra.
– Vi er med og løfter kunnskapen om økologisk landbruk blant forbrukere, samtidig som vi synliggjør utfordringene produsentene står overfor. Økologisk Norge spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet.

En helhetlig forståelse av bærekraft

Sjøviks bakgrunn gir henne en helhetlig tilnærming til de miljømessige, helsemessige og dyrevelferdsmessige aspektene ved økologisk produksjon. Hun er tydelig på at økologisk mat må være et enkelt valg for flere.
– Som forbruker mener jeg at økologisk mat er et viktig valg – for miljøet, for dyrevelferden og for helsen. Jeg tror på en framtid der dialogen mellom bonde og forbruker, mellom produsent og miljøengasjert forbruker, blir styrket.

ANNONSE