Dette er finalistene i ASKO Servering Norgescup 2025

Etter intense semifinaler på Jåttå videregående skole fredag er de 12 finalistene klare for innspurten. Blant finalistene finner vi flere kjente navn fra NKL KokkeCampus og TINE MatCup. Dette er finalelagene.

Kjøkken 1

  • Kokk: NKL Trondheim 1 (Spontan og Rubiks)
  • Servitør: Oslo 2 (Statholdergaarden)

Kjøkken 2

  • Kokk: NKL Jotunheimen (Vianvang og Bessheim Fjellstue)
  • Servitør: Stavanger (Renaa)

Kjøkken 3

  • Kokk: NKL Oslo 2 (FYR Bistronomi)
  • Servitør: Trondheim (To Rom og Kjøkken)

Kjøkken 4

  • Kokk: NKL Trondheim 2 (Speilsalen, Britannia Hotel)
  • Servitør: Lærlingekompaniet (Vaaghals)

Kjøkken 5

  • Kokk: NKL Oslo 1 (Statholdergaarden)
  • Servitør: Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Rogaland (Matmagasinet og Ostehuset)

Kjøkken 6

  • Kokk: NKL Rogaland 2 (Restaurant Renaa)
  • Servitør: Oslo 1 (Statholdergaarden)


Finalemenyen

Semifinalens meny bygde på et italiensk tema. I dag skal finalistene samarbeide om å lage en mer klassisk meny.

Forrett

  • Snøkrabbe som hovedråvare. Konkurrentene skal lage en kremet bisque der snøkrabben står i sentrum. Fløte og/eller creme fraiche må inngå i retten.

Hovedrett

  • En tolkning av Beef Wellington, hvor Gullkalv Ytrefilet fra Nortura Proff er hovedråvaren.

Osteservering 

  • Av fem utvalgte oster fra TINE skal tre serveres, hvorav minst én av ostene må viderebehandles av kokkene.

Mystery Box

  • Kvelden før fikk finalistene en eske med ukjente råvarer. Minst fire av disse må brukes i menyen.


Landsfinale for konditorlærlinger

Som en del av et spennende pilotprosjekt samarbeider NKL, BKLF og Lærlingekompaniet for å gi konditorlærlinger en velfortjent mulighet til å vise sine ferdigheter. Seks dyktige lærlinger deltar i finalen:

Finalister:

  • Maren Baardsen Johannessen – MS Otto Sverdrup/Hurtigruten
  • Ella Kaspara Pedersen – Matspesialen/Oslo
  • Anja Haugland – Sola Strand Hotel
  • Hanne Gaudland – Clarion Air/Sola
  • Hanne Stenhjem – Clarion Hotel Trondheim
  • Helle Nygård – Sirkus Renaa/Stavanger

Finaleoppgaver:

  • En kake inspirert av Valentine's Day.
  • En dessert til a la carte, fire porsjoner.
  • 12 stykk Valentine-praliner.

SMAKmagasinet ønsker lykke til!

ANNONSE