Lokal fangst på Vervet

På den historiske tomten til det som tidligere var Tromsø Skipsverft, er en ny bydel godt på vei. Utviklingen av Vervet skal bevare områdets industrielle arv, og gamle strukturer integreres i den nye bydelen for å skape en helt unik atmosfære. Vervet skal være en levende bydel som forener historie med modernitet, med nye boliger, fellesarealer, småbåthavn og et bredt utvalg av serveringssteder. Ett av disse serveringsstedene er Fangst.

– Vi åpnet i mai, og holdt på med oppussing helt frem til dørene åpnet. Men det var fullt trykk med én gang, forteller kjøkkenleder Robin Lindblom til SMAKmagasinet. – Det fine været vi hadde hjalp også veldig! Det har vært kjempegøy å åpne Fangst. Vi har et utrolig bra team på kjøkkenet, med kokker fra hele verden, så det har vært en helt fantastisk opplevelse så langt.

Kortreist og smakfullt

Svenske Robin kom til Tromsø i 2013, og har blant annet jobbet som kokk, butikksjef og kjøkkensjef.
– Jeg har fått mye erfaring med å være råvarebevisst og kundebevisst, sier Robin. – Jeg er kjøkkensjef på Maskinverkstedet og nå også kjøkkenleder her på Fangst. Her har jeg primært jobbet med menyutvikling, matutvikling og å finne gode leverandører. Med gode råvarer og riktig behandling blir det luksusmat!

Som en sjømatrestaurant i Tromsø er det en selvfølge at nordnorsk sjømat er på menyen.
– Vi har selvsagt fokus på norske råvarer, og jobber med nesten alle fiskeleverandørene i byen. Kan vi få det nordnorsk, er det helt perfekt. Men norsk er også bra. Det skal derimot mye til før vi beveger oss utenfor Norges grenser. Men Kalixløyrom skal finnes, tillegger Robin og humrer. – Vi streber etter å ha gode, eksklusive og lokale råvarer med høy kvalitet, og skal servere gode porsjoner.

Smaken av norskekysten

Fangst har imidlertid mer enn bare sjømat på menyen.
– Vi har blant annet både reinsdyr og fugl, sier Robin. – Det er imidlertid vanskelig å ha for eksempel rype på menyen hele året, men vi har det når det går. Om sommeren har vi en del hval, og om vinteren har vi rein. Vi endrer menyen så ofte vi vil, og følger rett og slett råvarene som finnes i sesong. Også prøver vi å gjøre en norsk eller nordnorsk vri på alle rettene.

Så hvilken rett er den mest populære på Fangst?
– Skalldyrsplatået. Uten tvil. Den er smaken av norskekysten, sier Robin. – Vi selger generelt mye deleretter. Men folk spiser av hele menyen. Kråkeboller har også vært en enorm suksess, og det er det mange lokale som spiser. Hver kråkebolle man spiser er jo i tillegg en samfunnstjeneste! Og når man får gode kråkeboller, er det også et helt fantastisk produkt.

Et populært stopp langs kaia

Lokalet til Fangst har omtrent 100 sitteplasser. På grunn av effektiv planløsning, blir det likevel intimt.
– Vi klarer også å drifte på relativt få ansatte, noe som er en bonus, sier Robin. – Om sommeren har vi også en lun uteservering med veldig behagelige utemøbler. Vi ønsker å være et sted hvor folk kan sitte lenge, og bare nyte god mat og drikke.

Så hvem er det som frekventerer Fangst?
– Det begynte med mye lokale gjester da vi åpnet. Men det er jo mange som går langs kaia på dagtid, så vi får også inn en del turister. Vi begynner å bli godt oppdaget, og har god bredde på de besøkende, avslutter Robin.

ANNONSE