Håvard Onsøyen årets vinner av NM I KOKKEKUNST!

Etter to spennende konkurransedager i Trygg/Ladehallen i Trondheim ble årets vinner av NM I KOKKEKUNST kåret etter et vel gjennomført arrangement i regi av NKL Trondheim og Norske Kokkers Landsforening sentralt. Håvard Onsøyen fra Stock i Oslo vant konkurransen og ble dermed også vinner av Hans Majestet Kongens pokal.

Årets konkurranse foregikk på messen Meny 24, som ble besøkt av rundt 2400 bransjefolk i løpet av de to dagene konkurransen foregikk.

Servitør-NM

Nytt av året var at NM i servitørfag ble gjennomført samtidig med NM for kokkefag, et fornuftig og positivt grep for å promotere servitørenes viktige rolle innenfor restaurant- og matfag. I servitørkonkurransen ble det Birk Torp fra Matbaren Renaa i Stavanger som kapret gullet foran Tirill Faannessen fra Vaaghals, som tok sølv. Kåre Bjune Midtskog fra Hurtigruten kapret tredjeplassen.

Imponerende nivå

– Vi sier det under hvert eneste NM: Nivået er så høyt blant deltagerne at det er skikkelig vrient å velge ut vinneren, fremhevet hoveddommer Sven Erik Renaa.  – Men selv om det er krevende, har vi gode diskusjoner og grundige rutiner for å finne frem til en verdig vinner. Og dommerinnstillingen er alltid enstemmig.

Gode ambassadører

Landbruksminister Geir Pollestad var invitert til konkurransen for å dele ut Kongepokalen, som ble tildelt vinneren av NM I KOKKEKUNST. Pollestad fremhevet det viktige arbeidet som norske kokker gjør – ikke minst NM-deltakerne – for å promotere norske landbruksvarer.
– Det var flott å se innsatsen som ble lagt ned under konkurransen for å tilberede og kreere norske råvarer til disse flotte smaksopplevelsene. Jeg vil gratulere alle deltakerne med innsatsen, og berømme den jobben som gjøres for å løfte frem norske råvarer. Vi skal produsere mer mat i Norge. Derfor er det viktig å vise ungdommen alle de mulighetene som ligger i matproduksjon, og i det å jobbe med mat. Det er skiftende tider og mye som endrer seg, men vi vil alltid etterspørre mat. Vi vil alltid sette pris på det å samles rundt et hyggelig matbord. Fra jord til bord er et begrep som rommer mye, og som representerer mange muligheter for unge mennesker skal velge sin yrkesvei.

Videre til Årets kokk

Vinneren av NM I KOKKEKUNST Håvard Onsøyen er automatisk kvalifisert for Årets kokk 2025, der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2026 og 2027. Som medhjelper hadde Håvard med seg Josefine Arnesen, som er lærling på Statholdergaarden.

Aron Espeland ble sølvmedaljevinner i konkurransen, og blir dermed Norges deltaker i Nordic Chef 2025. Arons medhjelper var Olav Tennfjord. Bronsevinner denne gang ble Simen Johansen fra Augusta Arnesen i Oslo. Han hadde med seg Knut Brottveit som medhjelper.

Ecolabs hygienepris og Kutt Matsvinnprisen

Det ble også utdelt to andre priser under mesterskapet. Ecolabs hygienepris gikk til den av kandidatene som utmerket seg best når det gjaldt kjøkkenhygiene, mens Kutt Matsvinnprisen – som deles ut av Matvett og ASKO Servering – gikk til den som utnyttet råvarene sine best, og som minimerte matsvinnet mest mulig. Begge prisene gikk til samme lag! Vinnerne ble nemlig laget til Simen Johansen og medhjelper Knut Brottveit.

SMAKmagasinet gratulerer alle deltakere og NKL med et vel gjennomført arrangement!

ANNONSE