Foodyfly: Spennende konsept med smakfulle supper

En rykende fersk nyhet i ASKO-sortimentet som ganske sikkert vil passe inn på mange menyer, er suppene fra Foodyfly. Smakfulle og sunne som de er, er de svaret på mange av de viktigste trendene i tiden akkurat nå. Og ikke minst, på et minimum av tid er tilberedningen unnagjort – noe som selvfølgelig betyr mye på et travelt kjøkken. Men la oss først se nærmere på bakgrunnen for det hele!

I 2010 bestemte søstrene Jannike Isachsen og Elisabeth I. Rye-Florentz seg for å satse på et felles prosjekt, nemlig å produsere supper med god smak og av høy kvalitet. Jannike er utdannet jurist, mens Elisabeth har bakgrunn som kokk, blant annet fra flere profilerte restauranter i blant annet London hos Gordon Ramsey. 

I utlandet var utvalget av ferske supper et helt annet enn det som da var tilgjengelig her i Norge. Søstrene mente det burde være enkelt å spise sunt og godt, og hadde troen på at det lå et stort potensial i å selge ferske supper laget av råvarer med høy kvalitet. 

Søstrene har valgt å gå til hvert sitt. Jannike har startet opp Foodyfly og vil ha produkter til servings- og storhusholdningsmarkedet som satsingsområde.

Kveldsarbeid

– Det var vanskelig å skaffe oppstartkapital, så vi begynte forsiktig. Begge hadde jobber ved siden av, så det ble suppekoking i et leid lokale på Økern på kveldstid. Det første året hadde vi bare avtale med 10 dagligvarebutikker. Men det har endret seg! Suppene er nå inne i mange store kjeder og får gode tilbakemeldinger. De smaker godt og berømmes for at de ikke inneholder tilsetningsstoffer. De inneholder heller ikke gluten. Mange forbrukere er opptatt av dette, og det er nok noen av årsakene til at vi har hatt en fin vekst år for år, og fra 2017 jobbet vi begge fulltid i selskapet, forteller Jannike. 

God smak

– For mange teller det mye at suppene er et allergivennlig og spiseklart alternativ som bare trenger oppvarming. Det viktigste er likevel at det smaker godt, understreker Jannike. – Sunn mat må også smake godt! 

– Ellers er jeg opptatt av at suppene passer inn på mange ulike typer spisesteder. En god suppe hører hjemme på en buffet på et hotell og på en kafémeny, og det er et godt alternativ på et institusjonskjøkken eller i en kantine, i barnehager, skoler/SFO og sykehjem. Et annet argument som betyr mye for mange serveringssteder, er at dette er produkter som gir lite svinn. Suppene, som kommer i syv varianter, leveres i 2 kilos pakninger. Det er enkelt å håndtere, og det er enkelt å beregne forventet forbruk. Om du ikke får brukt alt, så kan du oppbevare restene i kjøleskapet til neste dag.

– Og hvilke suppealternativer fra Foodyfly finner jeg nå i ASKOs sortiment?

– Tomatsuppe med squash og basilikum, gulrotsuppe med søtpotet og linser, blomkålsuppe med nepe og persillerot, kremet rotgrønnsakssuppe med linser og kyllingsuppe med grønnsaker og kokosmelk. Jeg håper og tror at dette er noe som kan passe inn på mange serveringssteder. Suppene har hatt stor suksess i dagligvaremarkedet. Når jeg nå lanserer disse i større forpakninger i serveringsmarkedet, håper jeg mange tester ut mulighetene som disse smakfulle produktene gir, sier Jannike Isachsen.

ANNONSE