Morgenfugl i fengsel

– Jeg vil veldig gjerne få det til, og da gir jeg jernet. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener. Jeg gjør det fordi JEG vil, forklarer Trine Omholt, daglig leder for Morgenfugl i Arendal. Motivasjonen bærer frukter. Kundene er mange og blir stadig flere. Fornøyde er de også.

SMAKmagasinet er i fengsel. Nærmere bestemt kretsfengselet i Arendal. Men slapp av: Driften ble nedlagt i 2020. I dag fungerer Arendal gamle fengsel – blant annet – som hovedkjøkken og selskapslokale for selskapsarrangøren og cateringbedriften Morgenfugl.
– Vi flyttet hit for halvannet år siden, for å få et større produksjonskjøkken. Med på kjøpet fikk vi to selskapslokaler og et loft – som vi bruker som en litt retropreget bar, forteller Trine.

Det største av selskapslokalene – som rommer mellom 25 og 85 personer – ble opprinnelig brukt som rettssal, fra den gang fengselet var nytt i 1862. Siden ble det sløydverksted for innsatte. Men nå er det altså fest og moro som preger salen, som allerede har rukket å bli en favoritt blant Morgenfugls mange firmakunder. I etasjen over er loftet innredet med chesterfield, en motorsykkel, pluss et par håndjern i taket. For å nevne noe.
– Møblene bringer tankene tilbake til 80-tallet, selv om motorsykkelen er mye eldre. Når du kommer opp hit, føler du liksom at du reiser i tid.

– Morgenfugl sin visjon er å være best på event i egne lokaler: arrangementer som er skreddersydde til kundenes ønsker – uansett tema, skyter salgs- og møtekoordinator Camilla Gjeruldsen inn.

Mer enn fengsel

Men Morgenfugl er mye mer enn Arendals gamle fengsel. I Eurekabygget nede ved havnen driver Morgenfugl med oppussing av Havgløtt: et selskapslokale med inne- og uteplasser og spektakulær utsikt – blant annet mot vakre Torungen fyr.
– Her blir det masse gøy som skjer fremover, midt i et område som kommer til å bli Arendals svar på Aker Brygge, fortsetter Trine Omholt.

Fra nett til real life

Morgenfugl startet egentlig som en matblogg, tilbake i 2016. Men to år senere tok Trine steget over i «den virkelige verden». Produksjonskjøkken ble etablert, og kjøkkensjef ble hentet inn.
– Vi lagde cateringkonsepter rundt treningsmat og jobblunsj. Testet ut litt forskjellig egentlig. Det tok tid å komme inn i et marked som fra før var ganske veletablert. Men vi fikk det til. Og så kom pandemien …
– Det var noen slitsomme år, men vi holdt folk i jobb. Vi tjente ikke penger, men fikk betalt lønninger og regninger. Det var viktig for oss å holde på de ansatte, påpeker Trine.

I dag har nær ti personer sitt daglige virke i Morgenfugl. I tillegg kommer tilkallingsvikarer ved større arrangementer.

Lokalt, over ASKO

Morgenfugls matfilosofi er gode smaker, basert på – i størst mulig grad – lokale råvarer, i porsjoner som metter. Og da kan det dreie seg om alt fra tapas til sjuretters middager.
– Det er en av grunnene til at vi bruker ASKO Servering, faktisk. ASKO er gode på å formidle lokale kvalitetsråvarer på en effektiv måte. I tillegg er de flinke til å koble oss kunder med nye og spennende lokale leverandører.

Arendalsuka

For de som ikke bor i Arendal forbindes byen gjerne med sol, sommer og vakker sørlandsdialekt. Pluss festuka der politikere og lobbyister møtes til felles glede og oppmuntring. Da skjer det mye i sørlandsbyen, særlig for aktører i serveringsbransjen.
– Vi serverte vel mat til rundt 4000 mennesker under Arendalsuka i sommer. Neste år skal vi klare enda mer. Og Havgløtt er allerede fullbooket!

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE