Kokkelandslagene klare for Culinary Olympics

Den første helgen i februar starter IKA Culinary Olympics, som er verdens eldste og største kokkekonkurranse.

Fra lørdag 2. til onsdag 7. februar skal en internasjonal kokke-elite kjempe om heder, ære og premier. De norske kokkelandslagene er mer enn forberedt, etter 25.000 timer med intens kulinarisk trening. 

Konkurransen skal i år fokusere på det rent håndverksmessige i utførelsen av kokkeyrket. De norske lagene samler seg under slagordene «Handcraft, Art and Passion», som manager Gunnar Hvarnes utvikler slik:

«Let’s pay homage to the rustique and to the enduring magic of a cuisine that brings us back to our roots that can be found in the rustique elegance of handcraft, art and passion.»

Alle konkurransekategorier

Som eneste nordiske land – og et av få land internasjonalt – stiller Norge landslag i alle kategorier i konkurransen. Blant deltakerne på juniorlandslaget finner vi Nora Krogstad fra Bjørvika-restauranten Code. 
– Dette er mitt første OL og første konkurranse med kokkelandslagene. Treningene har gått veldig bra! Har lært masse – i og med at det er den første konkurransen min – og har hatt det kjempegøy på øvingene. Det har vært mye prøving, testing og feiling, men vi har kommet frem til et veldig bra sluttprodukt!

Dobbelt sett med kompetanse 

Nora Krogstad tok svennebrevet som konditor i 2021, og tar fagbrev som kokk så snart OL er ferdig. Det er med andre ord et dobbelt sett med kompetanse Nora tar med seg til Stuttgart.
– Jeg synes det er veldig gøy at det skal fokuseres mer på det håndlagde og på håndverket, for det er jo dette yrket vårt egentlig består av.

– Konkurranser som IKA Culinary Olympics er selvfølgelig viktige for oss i bransjen. Selv om man lærer mye i jobbhverdagen, så blir man utfordret på en litt annen måte når man konkurrerer. Det er lærerikt for meg i hvert fall!

SMAKmagasinet ønsker Nora og alle kokkelandslagene lykke til!

ANNONSE