Clover Club med Ginish

En god drink er god drikke, og Clover Club er intet unntak. Den legendariske drinken bør «sitte» hos enhver rutinert bartender. Men hva hvis gjesten vil kjøre bil etter endt cocktail? Ikke noe problem. Bare bytt ut gin med Ginish. Det har vår drinkekspert fra Barkonsult gjort!

Cocktailen Clover Club er oppkalt etter en herreklubb ved samme navn, som gjerne møttes på Bellevue-Stratford-hotellet i Philadelphia – i den amerikanske delstaten Pennsylvania – en gang på slutten av 1800-tallet. Og der må vi anta at drinken ble nydt i mengder. Som oppskrift dukket cocktailen for første gang opp i 1908 i J. A. Grohuskos drinkhåndbok Jack's Manual, under navnet A Clover Leaf. To år senere presenteres den under eget navn, i Raymond E. Sullivans The Barkeeper's Manual.

Gjenoppstått

Clover Club var populær blant distingverte herrer og piker helt opp til forbudstiden. Etter den tid falmet imidlertid drinkens popularitet, mye på grunn av én ingrediens som mange kunne styre sin begeistring for: nemlig rå eggehvite. Men fortvil ikke. Også dette problemet har vår bartender fra Barkonsult løst.

Clover Club – shaken – i cocktailglass

Øverst på siden kan du se hvordan bartender Kenneth James Charles setter drinken sammen. Merk at alle produktene du ser i videoen leveres av Barkonsult over ASKO Servering. Bare klikk på lenkene i oppskriften, som kommer her – helt uten rå egg … :

Selv glass, sil og shaker får du gjennom ASKO Servering. Ha det gøy, og gjør gjestene glade!

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE