Pristak på mat og drikke på Arlanda

Det skjer store ting på Skandinavias tredje travleste flyplass Arlanda utenfor Stockholm. Fra i høst og frem til årsskiftet 2024/2025 innfases Swedavias nye «Marknadsplats», med tung satsing på mat og drikke. Med på kjøpet kommer en prisgaranti.

Mange er vel dem som har satt baguetter og mineralvann i vrangstrupen i oppgjørets time på Skandinavias mange flyplasser. Selv de enkleste retter krever solid økonomi. Nå tar nabolandets svar på Avinor – Swedavia – grep. I forbindelse med innføringen av den nye «Marknadsplatsen» på Arlanda innfører Swedavia et pristak på 10 prosent. Sagt på en annen måte: Varene på flyplassen kan maksimalt koste 10 prosent mer enn tilsvarende varer utenfor flyplassen. Mon tro om Avinor og danske Københavns Lufthavne tar utfordringen fra våre blågule venner?

Verandan

Som en del av «Marknadsplatsen» vil hele 4000 kvadratmeter settes av til mat- og drikkekonseptet «Verandan». Her blir det både fine dining, mer uformelle kulinariske møtesteder, samt en omfattende mathall. Bak fine dining-satsingen står restauratør, mesterkokk og gründer Pontus Frithiof, som har en lang og prisvinnende karriere bak seg i grannlandet. På «Verandan» skal han åpne «La Girafe by Pontus Frithiof», som menymessig vil peke mot Frankrike. I tillegg vil han åpne det mer uformelle spisestedet «Monstro by Pontus Frithiof», der menyen vil bli mer amerikansk-italiensk i preget.

– Det oppdemmede reisebehovet vi fremdeles ser etter pandemien inkluderer også kjøp av mat og drikke. Våre eksisterende butikker på Arlanda har hatt en god salgsutvikling i år som i fjor. Samtidig er det nye tilbudet som nå utvikles noe helt nytt for flyplassen, og vi har store forventninger til det nye sortimentet, sier Swedavias Charlotte Ljunggren i en pressemelding.

Ikke bare Arlanda

Swedavia driver 10 av nabolandets travleste flyplasser. Pristaket på 10 prosent vil innføres på alle flyplassene som selskapet har ansvar for.

Morofakta

Skandinavias nest travleste flyplass er Kastrup. Skandinavias travleste flyplass er Gardermoen …

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE