Egen Michelinguide for luksushotell

Både innad i serveringsbransjen og blant bransjens gjester skinner Michelin-stjerner ekstra kraftig. Selv obskure spisesteder kan bli til internasjonale gjestefavoritter natten over. Nå skal Guide Michelin gå løs på verdens luksushoteller. Denne gang med nøkler.

I nesten hundre år har Michelinguidens målrettede stjernedryss påvirket restaurantbransjen. Nå er det hotellenes tur.
– Forskjellen fra dagens hotellstjerne-klassifisering er at vi kun skal se på steder med potensial til å bli hotellenes crème de la crème, akkurat som Michelin-stjernene representerer de aller beste restaurantene, sier Michelinguidens internasjonale sjef Gwendal Poullennec til det svenske bransjebladet Besöksliv.

Fra gode råd til høythengende nøkler

Allerede i dag finner du hotellforslag i Michelinguiden, i form av gode råd til overnattingsmuligheter nær de ulike stjernerestaurantene – og som står i kvalitetsmessig stil til nevnte restauranter. Men ifølge Poullennec har etterspørselen etter en mer organisert rangering av «High End»-hoteller vært stor og økende. Den nye guiden er derfor en oppfyllelse av et allerede eksisterende ønske.

Uavhengighet

Et viktig poeng for Poullennec er at den nye Michelin-hotelguiden vil være helt uavhengig av eksisterende «karaktersystemer». Aktuelle hoteller vil testes og godkjennes av minst to inspektører med bransjerelevant utdanning og erfaring, og hvorvidt hotellene består testen vil bestemmes av en lang rekke kriterier – som er mer eller mindre hemmelige. I hvert fall for øyeblikket.

Det blir derfor – naturlig nok – kun topphotellene som får besøk av den franske guidens folk. Ett- og tostjernershotellene kan slappe helt av. For å få en av de nye Michelin-nøklene må overnattingsstedene nemlig «løfte gjestfrihet til en kunstform, og skape unike opplevelser for reisende». Intet mindre.

5000

Michelinguidens plan er å teste over 5000 hoteller i over 120 land. Hvem som blir funnet verdige til en nøkkel eller tre i guiden vet ingen. Men den første «rankingen» blir presentert i løpet av neste år.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.