Juniorlandslagets generalprøve: En fryd for øyne og gane!

Man kan ikke annet enn å bli i godt humør når man får anledning til å smake NKLs juniorlandslags konkurransemeny som skal serveres på IKA Culinary Olympics i februar 2024. En grå og kald novemberdag i Oslo blir plutselig lysere og lettere etter å ha opplevd gastronomisk kreativitet og finstemte smaksopplevelser presentert på juniorlandslagets generalprøve.

– Vi har jobbet hardt og intenst for å være forberedt til denne dagen. Og vi er forberedt! Samtidig skal vi være bevisste på at vi skal fortsette finpussen frem til konkurransen i Tyskland. Formtoppen skal vi nå i februar, sa Gunnar Hvarnes, manager for de norske kokkelandslagene. 
– Vi har så langt lagt ned 25 000 timer med hardt arbeid, og føler vi er godt i rute i forhold til planen vår, tillegger Christer Rødseth, kaptein på laget.

Vegetarforrett

Det er en kunst å lage proteinrike vegetarretter som kombinerer det å gi et smaksbilde som er noe annerledes enn det man forventer når grønnsakene får råde grunnen alene. Ikke fordi grønnsaker i seg selv ikke kan gi store smaksopplevelser, for det kan de selvfølgelig. Men det å få frem en smaksrikdom og en smaksbredde som gir deg følelsen av å smake noe mer enn grønnsaker, det er en fin prestasjon.

Fisk

Lagets hovedrett er basert på hvit fisk, en fantastisk, men også krevende råvare når det gjelder å få til rett kjernetemperatur og rett konsistens, eller sagt med andre ord, riktig fasthet i fiskekjøttet. Denne retten ble servert med en smaksrik saus som passet perfekt til det velsmakende fiskekjøttet.

Og så var det desserten da! Her var det unison enighet om at den imponerte både smaksmessig og visuelt. Den ene gode smaken avløser den andre og selve presentasjonen med sitt visuelle uttrykk var i en særklasse.

Her var det med andre ord mange gode smaker å oppleve, men hvor begynner man på en tallerken med flere forskjellige kreasjoner? Hva tenker kokkene om det?

– Jeg synes det er en god regel å spise det man ser best ut først, mener Christer Rødseth.
– Og så kan det vare lurt å spare litt av alt til slutt så man kan få en samlet smak av det du har foran deg på tallerkenen, foreslår Ryfylkekokken og tidligere Årets Kjøkkensjef Frode Selvaag.

Selvaag vil også være en av dommerne under IKA Culinary Olympics. Hans konklusjon var at dette er meget bra og ligger på et høyt nivå.

Det er en konklusjon vi gjerne kan tiltre. Det norske juniorlandslaget imponerte i denne godt gjennomførte generalprøven i regi av Norske Kokkers Landsforening.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE