Smakfullt og spennende på KIT-akademiet

Onsdag 8. november inviterte ASKO ØST, Matbørsen og Unil+ til en fagdag for offentlig sektor på KIT-akademiet i Oslo. Temaet for dagen var hva bærekraft og kostholdsråd betyr for hverdagen i det offentlige kjøkken.

Fagdagen startet med en smakfull lunsj tilberedt av Matbørsen og Unil+. Deretter var det duket for tre nyttige foredrag, samt en pause hvor det var lagt opp til diskusjon og erfaringsdeling.

Kostholdsråd og bærekraft i den virkelige verden

Første foredragsholder var Jonas W. Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen. Han sitter på alt av nyheter og trender innen serveringsmarkedet, og ga oss et lite innblikk i hvordan trendbildet ser ut for tiden. Han snakket blant annet om utviklingene vi så gjennom pandemien, i hvilken grad selvforsyning preger markedet og hvilke utfordringer vi møter i dagens samfunn. Hvordan påvirker forbrukermakt og reguleringer fra myndighetene? Hvilken påvirkningskraft har sosiale medier? Kan AI brukes som et nyttig verktøy? Dette var noen av temaene som ble gjennomgått.

Neste foredragsholder var Egil Brevik, seksjonsleder for hovedkjøkkenet på Ullevål universitetssykehus. Han ga oss et innblikk i hvordan de løser produksjon og servering av bærekraftig mat på Ullevål. Dette var spesielt inspirerende med tanke på at Brevik nylig vant Matomsorgsprisen 2023, nettopp på grunn av arbeidet de gjør for å løfte mat og ernæring på sykehuset.

Fagdagen ble avsluttet med et foredrag av Kaveh Rashidi, som snakket om kostholdsråd og bærekraft. Hva er et sunt kosthold? Og er et sunt kosthold egentlig så uforenlig med bærekraftig mat? Han klarte å snakke om et vanskelig og betent tema på en underholdende måte, blant annet ved å sette ting på spissen.

Diskusjon og erfaringsutveksling

I løpet av dagen var det også satt av tid for diskusjon og erfaringsdeling blant deltakerne.  Hvordan påvirker de norske kostholdsrådene det offentlige kjøkkenet? Hvordan kan man jobbe sammen for å forhindre at eldre blir underernært, slik mange opplever i dag? Og hvordan vil det offentlige kjøkkenet se ut om 10 år med tanke på eldrebølgen som vil sette økt press på helsevesenet og omsorgstjenestene? Dette var noen av temaene som ble diskutert i mindre grupper.

Dette var første gang KIT-akademiet gjennomførte en fagdag med et slikt opplegg, og responsen var god.
– Vi er svært fornøyde med gjennomføringen av fagdagen, og det virker som at deltakerne også har fått godt utbytte av dagens opplegg, sa Stine Ødegaard avslutningsvis.

KIT-akademiet tilbyr en rekke kurs og fagdager. Ta gjerne en titt på deres kursoversikt!

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE