4 cocktailer som preget sommeren 2023

Drikketrender kommer og går. Mens noen drinker blir værende i årevis, forsvinner andre i løpet av noen få uker. Så hvilke cocktails var det som preget sommeren 2023?

Siden pandemien har vi blitt stadig mer opptatt av å vende tilbake til kjente og kjære smaker. Det betyr at vi de siste årene har foretrukket klassiske cocktails, om enn med en ny vri. Dette stemmer også for cocktailene vi drakk i sommer.

Old fashioned

Old fashioned er en av de eldste cocktailene som finnes. Den fikk navnet sitt i 1880, men selve oppskriften kan spores tilbake til 1806. Fra 2014 til 2021 ble den kåret til den mest populære cocktailen av Drinks International.

Old fashioned kan lages med alle typer whisky, men tradisjonelt skal det brukes rugwhisky eller bourbon. Det er sistnevnte variant som har vært mest populær i sommer. En annen cocktail med bourbon som også fortjener å trekkes frem på denne listen, er whisky sour.

Negroni

Negroni fikk en oppsving i popularitet etter «negroni sbagliato»-intervjuet mellom Emma D’Arcy og Olivia Cooke for et år siden. Faktisk var negroni den cocktailen som klarte å stjele førsteplassen fra old fashioned hos Drinks Internationaletter 7 år; i 2022 var nemlig negroni den mest populære cocktailen. 

Denne populariteten har fortsatt ikke dabbet av, og negroni var en av de drinkene vi drakk mest av i sommer. 

Margarita

Hvem elsker vel ikke en frisk og god margarita? Også dette regnes som en drinkklassiker. Det er usikkert nøyaktig når og hvor drinken oppstod for første gang, men ifølge enkelte kilder ble den funnet opp allerede på begynnelsen av 1930-tallet. Nesten 100 år senere er den fortsatt like populær.

Martini

Vi bruker her ‘martini’ som en slags paraplybetegnelse, for vi vil nemlig nevne flere martini-drinker; både dirty martini, porn star martini og espresso martini har vært svært populære i sommer.

Espresso martini er heller ikke den eneste kaffedrinken vi har drukket mye av. Også andre kaffeklassikere som Irish coffee og white Russian har vært blant sommerens favoritter.

Kilder: liquor.comlightspeedhq.com

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE