Tore Hage Årets Ølhund

Under årets juleølpremiere er det tradisjon for å utnevne Årets Ølhund. Denne prisen ble første gang utdelt i 1973, og går til personer som har utmerket seg som positive ambassadører for norsk ølkultur. I år ble det tidligere utviklingsjef i Ringnes, Tore Hage, som fikk den ærefulle prisen.

Tore Hage er utdannet mikrobiolog og er en av Europas fremste eksperter på ølgjær. Han har jobbet i bryggeribransjen i 40 år, 30 av disse i Ringnes hvor han har hatt en sentral rolle i utviklingen av mange av bryggeriets mest kjente produkter. Han har i tillegg vært en god formidler av ølkultur og bryggerihistorie. Han har også delt av sin store kunnskap om gjær og bryggeprosesser, «Alltid formidlet på en folkelig og engasjerende måte», fremhevet direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Erlend Vagnild Fuglum under utdelingen.

– Gjennom sin lange karriere har han bevart sin nysgjerrighet, sin entusiasme og evne til nytenking – og han har raust delt av sin kunnskap med resten av bransjen, til store og små bryggerier.

Prisen «Årets Ølhund» deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen, og ble første gang delt ut i 1973. I fjor mottok journalist og øl-spaltist Bjørn-Frode Løvlund den gjeve utmerkelsen. En rekke kjente personer har også mottatt prisen bla. Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, Rolf Wesenlund, Kristin Krohn Devold, Trine Skei Grande, Petter Nome og Staysman.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.