Toppmøte om mat og kunstig intelligens

Ønsker du en bedre forståelse av hvordan kunstig intelligens vil påvirke serveringsbransjen i årene fremover? Da burde du kanskje ta en tur til California i oktober.

I et åpent brev i mars i år advarte over 1000 teknologiforskere og -ledere – deriblant Elon Musk og Steve Wozniak – om farene ved kunstig intelligens (KI), og skrev at KI utgjør en «stor risiko for samfunnet og menneskeheten». Om brevet vil få konsekvenser vet ingen, men det vi vet er at KI også vil påvirke serveringsbransjen i årene som kommer. Men hvordan?

Skje om fremtid

Det får du kanskje vite på Food AI Summit i Alameda i California den 25 oktober. Det er fremtidsentusiasten Michael Wolf og nettstedet The Spoon som står bak arrangementet. The Spoon har «utforsket mat og fremtid siden 2015», og til mat og KI-toppmøtet i høst har de hentet inn kloke bransjehoder fra nær og relativt fjern som skal tenke høyt om det vi har i vente. Blant hovedtalerne er blant annet Matias Muchnick, som grunnla mat-teknologibedriften NotCo i Chile i 2015. NotCo produserer plantebaserte alternativer til animalsk føde ved hjelp av Giuseppe, en egenutviklet KI-algoritme som leter seg frem til optimale plantekombinasjoner for størst mulig animalsk smaks- og konsistenslikhet. En annen spennende hovedtaler er Jasmin Hume, som grunnla selskapet Shiru i 2019. Shiru – som er japansk for stillhet – jobber med å identifisere nye, plantebaserte ingredienser for næringsmiddelindustrien – blant annet ved hjelp av KI.

I tillegg til spennende innlegg fra diverse scener blir det «produktdemonstrasjoner, interaktive sesjoner og generell nettverksbygging».

God tur!

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.