Kongepokal til vinneren av NM i Servitørfaget!

+
Her er fjorårets vinner Magne Gaut i gang med drinkmiksingen.

26. september skal vinneren av NM i Servitørfaget kåres. Den som blir årets vinner av konkurransen, mottar HM Kongens pokal! – Vi har jobbet i 10 år for at vinneren av denne viktige konkurransen for faget skal tildeles en kongepokal. Vi er utrolig stolte over at vi nå har fått ja til dette fra hoffet, sier Ann Mari Wang-Johannessen som er med i arrangementskomiteen.

Mesterskapet arrangeres i Tines lokaler på Kalbakken, og foregår 25. og 26. september. Påmeldingsfristen er 20. august.
– Les mer om konkurransen og oppgavene på Servitørlagets facebookside. Dette bør være en spennende mulighet for dyktige servitører til å bruke både fagkunnskap og kreative evner. Jeg håper riktig mange vil benytte seg av denne muligheten, sier Ann Mari Wang-Johannessen. – Ta gjerne kontakt med meg om du vil vite mer om NM-konkurransen. Jeg er tilgjengelig på telefon 91158708.

Konkurransen arrangeres av Servitørlaget KKHR i samarbeid med Tine, ASKO Servering, NHO Reiseliv og Norsk Restaurantskole. Fristen for å levere innsendingsoppgaven er 20. august.

Innsendingsoppgave

Første del av oppgaven er en kvalifiseringsoppgave. Her skal det lages en skriftlig oppgave som skal sendes inn til vurdering. Den består av en innledningsdel med informasjon om den enkelte og vedkommendes faglige historie. I tillegg skal man komponere en meny etter gitt sesong. Menyen skal bestå av fire retter etter gitte råvarer (teoretisk). Det skal settes en vinpakke til menyen med øl til en av rettene, med gode og utfyllende begrunnelser til hvorfor valgene gjøres.

Råvarene som kan benyttes er følgende:

  • Til forrett: Jordskokk
  • Til hovedrett: Lam med 2 stk garnityrer, klassisk tilberedning av potet og saus
  • Til dessert: Plomme og bakverk

Den fjerde retten kan plasseres hvor som helst i menyen og valgfrie råvarer kan benyttes. Den avsluttende delen av oppgaven skal fortelle om den enkeltes motivasjonsfaktorer innenfor faget og om hvilke mål og håp man har for videre utvikling.

Første konkurransedag

De første oppgavene skal gjøres på et bord rettet mot tribunen (publikum). Man får utdelt et bord som flere av oppgavene skal gjennomføres på.

  • Boxing av bord
  • Blindlukting av brennevin
  • Vinsmaking (en musserende, 2 hvite og 2 røde)
  • Serviettbretting (10 servietter på 10 minutter)
  • Mystery box-oppgave

 Etter pausen fortsetter konkurransen med:

  • Transjering og flambering av plommer. Disse skal anrettes til 2 personer med pisket krem som tilbehør.
  • Bar. (Drinker som kan bli benyttet og oppskrifter på disse vil sendes ut på et senere tidspunkt).

Finaledag

Konkurransedagen starter med dekking av bord til 7 personer. Deretter skal følgende oppgaver gjennomføres: 

  • Mat- og vin i kombinasjon 
  • Aperitiff: Sablering av Champagne og one pour til alle gjester 
  • Dekantering av vin
  • Samarbeid med kokken om å servere 4-retters meny der ost transjeres og serveres som 3. rett. 

Innsendingsfrist for påmelding og oppgave 1 er 20.08.2023!

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE