Strålende fornøyd med fagbrevkurset på KIT!

– Jeg begynte som tilkallingsvikar på institusjonskjøkken for 13 år siden. Det ble etter hvert 100 % stilling ved kjøkkenet og en stadig større bredde i de daglige arbeidsoppgavene, forteller Anne Ravnevand som jobber som kokk ved Kjøkkenservice i Kristiansand kommune. Kjøkkenservice er eid av Kristiansand kommune og har ansvar for å lage og levere mat til sykehjem, kafeteriaer og eldre hjemmeboende.

– Det er en hyggelig arbeidsplass, men jeg følte etter hvert at jeg enten måtte få meg en sterkere formell og teoretisk kompetanse eller finne meg noe annet. Å ta fagbrev var en mulighet, men når det er lenge siden man har gått på skole kan det virke litt overveldende. Jeg fikk tips fra en avdelingsleder i kommunen om at fagbrevkurset på KIT-akademiet kunne være en god hjelp. Jeg tenkte litt over denne muligheten, og besluttet etter hvert at jeg ville gi dette en sjanse. Det er jeg veldig glad for, fordi det var supert lagt opp og en veldig god oppladning til fagprøven. Den besto jeg med glans, sier en glad Anne Ravnevand.

Inspirerende lærer

– Jeg er meget fornøyd både med kursopplegget og læreren vår. Kursleder var Asle Faanessen. Han er utrolig god til å formidle stoffet og forklarer problemstillingene på en lettfattelig måte. Jeg ble også imponert over oppfølgingen. Asle var alltid tilgjengelig for spørsmål, og ga konkrete og nyttige tilbakemeldinger på oppgavene vi gjorde underveis. Han bidro også til at vi fikk en god «klassefølelse» på de 8 teamssamlingene. Dialogen var god og inkluderende, og var lagt opp veldig konkret i forhold til det man hadde bruk for på fagprøven. Vi fikk en god innføring i aktuell fagterminologi, og på den måten «satt ord» på mye man egentlig har praktisk kunnskap om. For meg var dette svært nyttig, fremhever Anne. – Det er mye man skal gjennom, men det hele var så strukturert at det gikk veldig greit.

Motiverende

– Du er svært fornøyd med dette kurset. Har du noen råd til andre som lurer på om de skal gå KIT-akademiets fagbrevkurs?
– Et mål for mange er jo å skaffe seg formell kompetanse innenfor et område man kjenner godt. De fleste deltakerne har jo mange års praksis når de tar kurset. Det er også ønskelig at dette skal gå relativt fort, og derfor er kursopplegget ganske komprimert. Det hele foregår over 8 samlinger på 3 timer hver – i tillegg til oppgaveløsning. Mitt beste råd i den sammenheng er å være fokusert! Følge godt med under leksjonene og sette av tid til å lese stoffet på egenhånd før og etter samlingene. Det er også mye hjelp i å løse oppgavene underveis. Selvfølgelig kan det være en utfordring å finne tid i en hektisk hverdag, men man får utrolig mye igjen for å prioritere kurset. Jeg følte også at det var motiverende å jobbe med stoffet på denne måten. Jo mer man kommer inn i teoridelen, jo lettere er det å relatere til det praktiske som man har erfaring med. Og er man motivert, så er det også enklere å jobbe med stoffet, sier Anne Ravnevand.

KIT-akademiet har en innholdsrik og spennende kursmeny. Klikk deg inn på KIT-akademiets hjemmeside og finn et kurs som passer for deg!

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE