Straks klart for Bergen Matfestival

1.og 2. september er det igjen klart for Bergen Matfestival. Hele Bergen sentrum vil preges av en rekke aktiviteter i den sammenheng disse dagene. På Festplassen og i Byparken kan du oppleve og smake på god mat og godt drikke produsert på Vestlandet. Her er mangfoldet stort!

Som en oppladning til festivalen, vil det i dagene før bli gjennomført flere ulike aktiviteter, bl.a. en egen UNESCO gastronomi-middag. Under festivalen kan du handle lokale grønnsaker, frukt, bær, ost, kjøtt og sjømat direkte fra de ulike produsentene. Og selvfølgelig blir det anledning til å smake ulike festivalretter hos de mange utstillerne. Det vil også bli arrangert grillshow og andre aktiviteter på scenen.

Familiekonkurranse

Det vil også arrangeres en konkurranse som vil appellere til mange. Lørdag 2. september skal tre familier konkurrere om å lage den beste sjømatretten på Festplassen. I tillegg byr festivalen på mange spennende kurs. I et eget kurstelt på Festplassen får du tips og råd fra kokker og produsenter om hvordan du kan utnytte forskjellige råvarer på beste måte.

Et eget område er også dedikert til barn og unge. Her kan barn smake på og lære om lokalmat. Også her er det kokker som legger til rette og bidrar til matnyttig inspirasjon.

Matbynettverk

Bergen er medlem i UNESCOs matbynettverk. I den sammenheng er det invitert flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer. De vil bl.a. bidra på en egen UNESCO gastronomi-middag som arrangeres 31. august på Festplassen.

Festivalmenyer

Serveringsnæringen i byen er selvfølgelig med, og mange restauranter byr på egne festivalmenyer disse dagene. Her bør både bergensere og tilreisende kjenne sin besøkelsestid! Dette er et tilbud man bør benytte seg av! Book et bord på restaurant disse dagene.

Det er Matarena som er arrangør for Bergen Matfestival. Du kan lese mer om programmet og festivalen på matfest.no.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE