Kan AR endre proffkjøkkenet?

Tenk deg at du gjennom AR-briller kan få all relevant informasjon om alt som lages på kjøkkenet i sanntid, samtidig som du hele tiden blir oppdatert på råvarebeholdning og matsvinn? Dette kan snart bli virkelighet …

En litt enklere løsning er allerede tilgjengelig i California. Riktignok ment for hjemmekjøkkenet, men det faktum at teknologien allerede finnes borger for at proffkjøkkenet bør stå for tur.

Matlaging i en blandet verden

AR-produktet er lansert av nettstedet Kittch, i samarbeid med mobilteknologiselskapet Qualcomm og teknisk design-selskapet Trigger. Kittch.com er både et interaktivt nettsted og samtidig et sosialt nettverk spesielt rettet mot kulinariske entusiaster. Og nå har altså Kittch blitt enda mer interaktivt. Hvis du tar på deg et par AR-briller koblet til Kittch-appen på mobilen, vil du se kjøkkenmiljøet du skal jobbe i samtidig som du kan følge interaktive videoer, sette opp oppskrifter og fremgangsmåter rundt video-viseren, og for eksempel sette individuelle stoppeklokker på alt du har gående på plater og i ovner. Mest spennende av alt er kanskje at du i tillegg kan bestille råvarer på nett direkte fra AR-miljøet.

Løsningen fra Kittch er rykende fersk, og ble vist frem for nysgjerrige på Augmented World Expo i Santa Clara i California tidligere i sommer.

Store muligheter for det profesjonelle kjøkken

Det er Michael Wolf fra The Spoon som omtaler saken om AR-brillene til Kittch. Og nå mener Wolf at tiden er overmoden for en lignende løsning for proffene, der AR-miljøet kan vise all aktivitet som skjer på kjøkkenet i sanntid, der all informasjon om all produksjon er samlet, der man kan holde kontroll på råvarebeholdningen, og der man kan bestille råvarer man begynner å gå tom for direkte «fra brillene».

Moroinfo: VR vs. AR

Til sist litt om forskjellen mellom VR og AR. VR betyr «virtual reality», altså virtuell eller kunstig virkelighet. Med VR ønsker man å erstatte alle naturlige sanseinntrykk med kunstige inntrykk, slik at brukeren opplever å bli «transportert» inn i en annen virkelighet.

AR betyr «augmentet reality», eller forsterket virkelighet. Her bruker man for eksempel briller som lar brukeren operere i den virkelige verden, og der teknologien legger relevant og interaktivt digitalt innhold rundt om i synsfeltet.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.