– Vi må ta bedre vare på fagfolka våre

+
NKL-president Kyrre Dybdal.

– Rekrutteringsarbeid er noe av det viktigste vi gjør. Men like viktig er det å ta vare på de fagfolka vi allerede har, fastslår nyslått NKL-president Kyrre Dybdal.

– Vi snakker mye om bærekraft i bransjen vår. Og det er bra. Men da må vi også huske at de ansatte er den viktigste ressursen vi har. Så det å ha respekt for ressurser betyr også å ivareta folka våre, sier NKL-presidenten til SMAKmagasinet.

Presidentvalg

Norske Kokkers Landsforening avholdt sitt landsmøte i Førde 17.-19. mars. Ettersom Kim-Håvard Larsen nå hadde sittet sine to år i presidentstolen, var det også tid for presidentvalg. Og valget falt på visepresidenten. I det sivile er Kyrre Dybdal Ole faglærer på Vig videregående skole i Stjørdal, så man kan vel si at rekruttering liksom ligger litt i blodet hos den nye presidenten.

Mye godt arbeid

– Sammen med våre samarbeidspartnere har NKL allerede mye godt på rekrutteringsblokka. Tiltaket Mini Chefs – der målet er å inspirere barn og ungdom i alderen 10-15 til ikke bare å spise riktig mat men også å lage selve maten – er godt i gang. Neste mål her er å spre tiltaket til enda flere deler av landet. Effekten av Mini Chefs bør vi så etterhvert kunne se på søknadsbunken til restaurant- og matfag VG1.

KokkeCampus

– For de som allerede går VG1 – men som kanskje er usikre på om de skal fortsette på samme linje ett år til – arrangerer vi KokkeCampus. Dette er en sommerskole som går over en hel uke, der teori møter praksis, og hvor alle våre gode partnere bidrar til å inspirerer de håpefulle med ny og spennende kokkekunnskap. Til glede for de fartsglade arrangerer vi speed-cooking-konkurranse. Og til slutt kårer vi Årets Kokketalent, fortsetter Dybdal.
– Dette tiltaket har blitt umåtelig populært. Neste KokkeCampus arrangeres siste uka i juni i år, hvor de unge talentene får slå seg løs på NKLs landslagskjøkken på Kalbakken.

Tette igjen

– Vi skal selvsagt også satse videre på de landsdekkende konkurransene våre, som Tine MatCup og ASKO Servering Norgescup. Dette er virkelig nyttige arenaer for de som ønsker å satse.
– Så det gjøres mye bra. Men som sagt: alt for mange dyktige fagfolk velger å forlate bransjen vår etter relativt kort tid. Dette er en lekkasje som vi ganske enkelt må få stoppet. Vi har ikke råd til å miste flere nå, avslutter den nye NKL-presidenten.

ANNONSE